De appeltaartkroket van Bistro Croquant is nu nog krokanter

6-2-2020

  • Bistro Croquant in Maastricht
  • Bistro Croquant serveert onder andere een appeltaartkroket als dessert

Bistro Croquant in Maastricht heeft de misschien wel meest bijzondere kroket van Nederland vernieuwd. Door een slimme innovatie is de appeltaartkroket nog krokanter. De opvallende snack is een creatie van eigenaar Roland Philipsen, die een bijzonder ondernemersverhaal heeft.

De appeltaartkroket heeft een zachte, zoete vulling van appel. De korst is gemaakt van gehakte amandel en sinds kort extra krokant door een nieuwe manier van paneren. Zo wordt de kroket nu eerst door fijne paneermeel gehaald, daarna door ei en vervolgens door panko, amandelkruim en witte sesam. Hierdoor bakt de kroket nog krokanter af. De appeltaartkroket wordt geserveerd met ijs van zoethout en een crème van Calvados.

Bistro Croquant | Toveren met kroketten

‘We toveren met kroketten’, aldus Roland Philipsen. ‘We hebben bijvoorbeeld ook een groene curry-kroket met een crème van citroen, een paddenstoelentruffelkroket met een crème van truffel, een gekonfijte kipkroket met een crème van lavas en een zeevruchtenkroket met een saffraancrème.’

Succesverhaal na faillissement

De bijzondere kroketten passen in het bijzondere verhaal van Philipsen. Jarenlang runde hij een restaurant in Maastricht. De zaak ging failliet en de ondernemer belandde in de schuldsanering. Eenmaal uit de schuldsanering kon hij via de gemeente met behoud van een uitkering een nieuwe onderneming opzetten. Zo zag Bistro Croquant vier jaar geleden het levenslicht.

Nederlands producten zoals de appeltaartkoket

Philipsen koos voor kroketten als corebusiness. ‘De chef in mij houdt van het maken van ragouts en stoofpotjes. Daarnaast is de kroket een mooi Nederlands product, waarmee je alle kanten op kunt. Het is laagdrempelig en je kunt met creatieve vullingen de gasten echt verrassen’, aldus de 49-jarige horecaondernemer, die nu bijna 3 jaar Bistro Croquant runt.

Over Bistro Croquant

Bistro Croquant is gevestigd aan de Achter de Molens tussen het Jekerkwartier en de binnenstad. Op het menu staan vijftien verschillende soorten ambachtelijke kroketten. Verder ook tartaar, soep, coquilles, salades en ijs. Allemaal gerechten van hoge kwaliteit. De zaak is sfeervol en gastvrij, waarbij goede service hoog in het vaandel staat.

Website: Bistro Croquant 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.