Elke dag uit eten bij ‘Mon Plat du Jour’

14-7-2016

Elke dag uit eten, wie wil dat nou niet? Helaas is dit in Nederland onbetaalbaar zonder een relatief goed inkomen. Toch zijn er concepten te vinden die het mogelijk maken om de pannen links te laten liggen en lekker uit eten te gaan. Restaurant ‘Mon Plat du Jour’ is hier één van.

Het idee achter ‘Mon Plat du Jour’

In de restaurants van ‘Mon Plat du Jour’ die gevestigd zijn in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag kun je voor een schappelijke prijs authentieke gerechten uit verschillende landen eten. Een driegangen menu kost € 16,50 en hiervoor kun je kiezen uit dagelijks twee verschillende hoofdgerechten, 2 nagerechten en een wekelijks wisselend voorgerecht.

Eigenaar en bedenker Paul Nitschmann woonde lange tijd in mediterrane landen als Portugal en Frankrijk, waar het veel gebruikelijker is om regelmatig buiten de deur te eten. Maar de prijzen in restaurants liggen in deze landen dan ook een stuk lager. Om Nederlanders ook betaalbaar uit eten te laten gaan bedacht hij restaurant ‘Mon Plat du Jour’!

Basis van het concept is vaak nieuwe gerechten en een avontuurlijke kaart, van Franse stoofschotels tot Thaise curries en Braziliaanse Moqueca of Portugese Bacalhau. De gerechten vinden meestal hun oorsprong in een ver en warm land. Het zijn het soort gerechten die families daar op zondag eten, maaltijden die een langere bereidingstijd kennen maar geschikt zijn voor grote groepen. Doordat er met een centrale keuken wordt gewerkt volgens het principe cook & chill en de keuze beperkt is, kunnen de prijzen laag gehouden worden. Meer informatie over het restaurant vind je op www.monplatdujour.nl

Website: Mon Plat du Jour

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.