Daalder mobiel betalen

23-3-2015

  • Daalder mobiel betalen
  • Daalder mobiel betalen
  • Daalder mobiel betalen

Het Nederlandse bedrijf Daalder lanceerde afgelopen week de Daalder-app: een onafhankelijke e-wallet voor mobiel betalen die losstaat van een specifieke bank, telecomprovider of grote betalingsdienst.

Over Daalder

Daalder is een Amsterdamse start-up opgericht door ondernemers Renz Millenaar, Reinhard Spronk en Romke de Vries. Advisory Board Member van Daalder is Thomas de With, voormalig directeur van de Global Transaction Bank van Deutsche Bank in Nederland. Bij Daalder aangesloten zaken ontvangen betalingen via de Daalder Webkassa, waarop betalingen direct zichtbaar zijn.
Via het betalingssysteem van Daalder kunnen ze snel, goedkoop en veilig betalingen ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om met het betaalsysteem van Daalder live speciale aanbiedingen naar Daalder-gebruikers sturen.

Onafhankelijk

Doordat Daalder de tussenkomst van banken, creditcardmaatschappijen en telecomproviders schrapt en volledig via internet gaat, is er geen extra hardware nodig zoals bijvoorbeeld pinterminals. De Daalder-app is gelanceerd na een pilot waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie Amsterdamse winkels en horecagelegenheden, waaronder Headfirst Coffee Roasters, The Coffee Virus, Rederij De Jordaan, Workingspace Seats2Meet Beurs van Berlage, restaurant Daalder, café ’t Mandje en Sane Salad & Juicebar. Inmiddels kunnen consumenten ook officieel met Daalder betalen in de bij de pilot aangesloten horecagelegenheden en winkels.

Mobiel betalen

Mobiel betalen is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo kunnen in de VS consumenten al in veel winkels betalen met Google Wallet en Apple Pay. Daalder wil het betaalsysteem nu eerst verder in Amsterdam en daarna nationaal uitrollen. Uiteindelijk doel is de grootste onafhankelijke partij in Nederland op het gebied van mobiel betalen te worden en te blijven. CEO van Daalder, Renz Millenaar: “Het is belangrijk dat er onafhankelijke partijen zijn; het geeft mensen nu en in de toekomst als mobiel betalen een nog grotere vlucht neemt, een keuze. Want banken zullen hun product gaan koppelen aan hun rekeninghouders en telefoonleveranciers aan hun telefoon. Wij sluiten niemand uit.”

Voordelen horecaondernemer

Ook de horecaondernemer heeft volgens Millenaar voordeel van deze onafhankelijke positie. “Voor transacties via de bank betalen horeca- vaak zonder dat ze het weten- hoge kosten; zowel transactiekosten als kosten voor het gebruik van diverse terminals. En over deze kosten trekken banken vaak een vaag rookgordijn op. Het heeft mij letterlijk tweeënhalve dag gekost om alle tarieven te achterhalen en inzichtelijk te krijgen wat horeca-eigenaren nou betalen per pintransactie bij de diverse aanbieders. Als onafhankelijke partij willen wij dat anders doen.”

Zakelijke klanten krijgen één kassabon

Zakelijke klanten gebruiken graag Daalder omdat het makkelijk is voor de administratie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om één keer per maand 250,- euro op het account te zetten vanaf de zakelijke rekening wat goed is voor 100 koppen koffie bij een koffiezaak. In plaats van losse bonnetjes is het mogelijk om het Daalder-overzicht met de 100 transacties aan het einde van de maand uit te printen voor de accountant.

Daalder is gratis en te downloaden via Google Play Store en Apple AppStore. De app draait op zowel Android als iOS.

Website: www.daalder.nl/bedrijven

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.