Da Vinci X Sun by Zarzo | Powervrouwen-menubox

2-3-2021

  • vlnr Adrian Zarzo en Sunny Devens van o.a. Sun by Zarzo
  • P. Kools en M. Reuten van restaurant Da Vinci
  • Da Vinci X Sun by Zarzo - een powervrouwen-menubox

Restaurants Da Vinci in Maasbracht en Sun by Zarzo in Eindhoven brengen een bijzondere powervrouwen-menubox uit met gerechten van beide restaurants. De gerechten van het menu zijn samengesteld door powervrouwen en onderneemsters Margo Reuten van restaurant Da Vinci en Sunny Devens van Sun by Zarzo. De menubox – die in de week van de Internationale Vrouwendag (8 maart) wordt uitgebracht – is op 13 en 14 maart bij beide restaurants af te halen tijdens een meet & greet met beide vrouwen en hun (zaken)partners Petro Kools en Adrian Zarzo. 

Leestijd: 2 minuten 

Da Vinci X Sun by Zarzo | Powervrouwen-menubox voor in de week van de Internationale Vrouwendag 

Onder de titel ‘Da Vinci X Sun by Zarzo’ hebben beide vrouwen een gezamenlijke culinaire menubox samengesteld die wordt gelanceerd in de week van de Internationale Vrouwendag. Het menu bestaat uit twee gerechten van SVH Meesterkok Margo Reuten van sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht en twee gerechten van gastvrouw Sunny Devens van toprestaurant Sun by Zarzo in Eindhoven. Het duo wil hiermee de culinaire liefhebber laten genieten van een mooie gastronomische ervaring en beide restaurants in deze bijzondere coronatijden een boost geven. 

Powervrouwenmenu 

Margo Reuten: “Sunny en ik zijn al jaren goede vrienden en we delen de liefde voor reizen, design, lekker eten en champagne. Het idee om een gezamenlijke menubox te maken ontstond spontaan en we besloten om onze favorieten samen te voegen tot een afhaalmenu. In ons powervrouwenmenu eet je het beste van twee restaurants, proef je onze liefde voor eten en ervaar je onze vriendschap. 

De gerechten zijn vanzelfsprekend wat eenvoudiger uitgevoerd dan we normaal in de restaurants serveren, maar ze zijn voor wat betreft smaakbeleving helemaal in stijl. De carpaccio Pietjesveld met truffel is een klassieker uit mijn keuken en een ode aan mijn vader. Ook de zeetong met langoustine is een signatuurgerecht van Da Vinci.” 

Menu met cadeautjes 

Sunny Devens: “Het op het karkas gebraden piepkuiken is een echte Sun by Zarzo classic die we in dit menu serveren met paddenstoelen en een aardappel gevuld met duxelles. Als dessert is er een superlekker taartje van chocolade met framboos en pijnboompitjes. Verder zit er wat Ibéricoham bij om lekker bij het aperitief te snoepen en brood en boter. Alle gerechten zijn thuis zo op tafel te zetten en het tussen- en hoofdgerecht hoeft alleen even in de oven opgewarmd te worden. 

In elke box zitten twee cadeautjes als dank voor de bestelling. Van Margo is er een blikje met marshmallows en van ons het private label Zarzo-zeezout.”  

Meet & Greet 

Bij het menu kunnen ook wijnen besteld worden. SVH Meestergastheer en sommelier Petro Kools van Da Vinci selecteerde een aantal wijnen bij de gerechten van Margo en Adrian Zarzo van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Zarzo koos de wijnen bij de gerechten van Sunny.   

De menuboxen kunnen bij beide restaurants besteld worden en in het weekend van 13 en 14 maart ’s middags worden afgehaald. 

Margo Reuten: “Op zaterdag 13 maart zijn Sunny en Adrian bij ons in Maasbracht aanwezig voor een Meet & Greet. Andersom gaan wij zondag 14 maart naar Eindhoven. Op 13 maart kan er ook afgehaald worden in Eindhoven, alleen zijn Sunny en Adrian dan niet aanwezig.” 

Bestel- en afhaalinformatie 

De box met een viergangenmenu en twee cadeautjes kost € 60,- per persoon en is uitsluitend per twee personen te bestellen. Bestellen kan via www.margo-thuis.nl of www.zarzobestellen.nl. Hier zijn ook de bijpassende wijnen te bestellen. 

Afhaaltijdstippen Powervrouwenmenu 

  • 13 maart tussen 12.00 en 17.00 uur bij restaurant Da Vinci in Maasbracht inclusiefMeet &Greet met Margo, Petro & Sunny en Adrian. 
  • 13 maart tussen 12.00 en 16.00 uur bij restaurant SunbyZarzo in Eindhoven. 
  • 14 maart tussen 12.00 en 16.00 uur bij restaurant SunbyZarzo in Eindhoven inclusief Meet & Greet met Sunny, Adrian & Margo en Petro. 

Over Margo Reuten en Da Vinci 

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. In Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, kookt. Margo Reuten modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique. 

Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Châteaux 2017. Op dit moment is Margo Reuten de enige vrouwelijke SVH Meesterkok met een Michelinster in Nederland. 

Over Sunny Devens en Sun by Zarzo 

De in Maastricht opgegroeide Sunny Devens werkte vier jaar voor Jonnie en Thérèse Boer in Librije’s Hotel in Zwolle, onder meer als assistent-maître en hoofd backoffice. Via horecaondernemingen in het oosten van het land kwam ze in 2015 naar Eindhoven, waar ze samen met goede vriend en zakelijk partner Adrian Zarzo ‘mediterrasian’ restaurant Valenzia opende. Adrian was op dat moment al eigenaar van restaurant Zarzo, dat in 2015 een Michelinster verwierf en dat door Gault&Millau werd bekroond met een award voor Wijnkaart van het Jaar 2020. Valenzia verwierf in 2017 een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. In 2018 voegt het duo nog twee zaken toe aan hun gezamenlijke onderneming. Ze openen Frans-Mediterraans restaurant Sun by Zarzo, dat meteen wordt opgenomen in de Michelingids en wijnbar Bodega by Zarzo. Sunny vervult niet alleen de rol van gastvrouw, maar is ook de spin in het web achter de schermen. 

Website: Restaurant Da Vinci Sun by Zarzo    

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.