Cuvée Da Pé | Sterrenrestaurant ‘Da Vinci’ wijn uit Limburg

13-8-2020

  • Cuvée da Pé
  • Petro Kools & Stan Beurskens
  • Petro Kools & Albert Maessen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus en is speciaal gemaakt voor eigenaar-sommelier Petro Kools van restaurant Da Vinci, een ‘Da Vinci’ wijn. De wijn heeft een beperkte oplage van 800 stuks.

Leestijd: 2 minuten

De nieuwe ‘Da Vinci’ wijn is een verleidelijk glas wijn

SVH Meestergastheer Petro Kools: “Ik ben er trots op dat deze speciale wijn vernoemd is naar mij. De cuvée is met veel kennis samengesteld door Stan Beurskens van St. Martinus en de signatuur is in nauw overleg met de familie Maessen van Wijngaard Kruisboom tot stand gekomen. De wijn zit geweldig in elkaar. De combinatie van de klassieke Chardonnay die de wijn diepte geeft en de frisheid en mooie zuurgraad van de Souvignier Gris levert in combinatie met de houtlagering een verleidelijk glas wijn op. De cuvée heeft een uitgesproken smaak die frisheid combineert met botertonen en een kruidige hint en waarin de Chardonnay duidelijk aanwezig is. De wijn is niet alleen heel fijn om als aperitief te drinken, maar is ook gastronomisch breed inzetbaar. Hij combineert goed met vis en schaal- en schelpdieren, maar ook bij kalfsvlees en gevogelte.”

De Cuvée Da Pé staat bij restaurant Da Vinci op de kaart voor € 47,-, een glas kost € 9,50.

De wijn is tevens verkrijgbaar bij Wijngaard Kruisboom vanaf de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden op 19 en 20 september 2020.

Ambassadeur Limburgse wijnen

Petro Kools is al jaren een liefhebber en ambassadeur van Limburgse wijnen. Op de wijnkaart van restaurant Da Vinci staan tientallen wijnen uit de meest zuidelijke provincie van Nederland.
Petro Kools: “Vanaf de lancering van de eerste wijnen van Wijngaard Kruisboom in 2011 ben ik nauw bij het domein van de familie Maessen betrokken geweest. Zo maak ik jaarlijks de proefnotities van de nieuwe wijnen en was ik betrokken bij de keuze van de zo kenmerkende matglazen fles. De eerste jaren heeft Marcel Neven van voormalig Wijndomein Mauritius de vinificatie gedaan en vanaf jaargang 2018 heeft Stan Beurskens het advieswerk en de vinificatie overgenomen.”

Elk Jaar Anders

Wijngaard Kruisboom staat onder meer bekend om de unieke ‘Elk Jaar Anders’, een kwaliteitscuvée van Chardonnay met een klein deel Gewürztraminer in telkens een andere verhouding. Petro Kools: “Van de jaargang 2018 heeft Stan Beurskens voor Kruisboom een ‘Elk Jaar Anders’ gemaakt, wat een geweldig mooie cuvée is geworden. Van de opbrengst 2019 heeft Kruisboom drie verschillende wijnen in de maak. De ‘Elk Jaar Anders’, een Chardonnay Puur, en een Chardonnay op eiken. De eerste twee worden – samen met de Cuvée Da Pé – gepresenteerd bij Wijngaard Kruisboom in de wijngaard in Klimmen tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden op 19 en 20 september 2020.”

27 jaar Da Vinci

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 1000 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. De wijnkaart is door Wine Spectator onderscheiden met de Best of Award of Excellence 2020. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique. Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools.

Website: Restaurant Da Vinci

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.