De culinaire pepernoot | door chef Rik Jansma van restaurant Basiliek

14-11-2016

  • culinaire pepernoten

Rik Jansma, chef-kok en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk, heeft een speciale pepernoot ontworpen. De door Michelin met één ster bekroonde kok heeft in samenwerking met Van Delft Biscuits een culinaire variant bedacht die in een gelimiteerde oplage in de winkels ligt.

De culinaire pepernoot | De Hemelse Pepernoot

De pepernoot is gemaakt van grasboter, honing, rietsuiker, volkoren spelt en graan van Joseph Grain, een graansoort die al ruim 4.000 jaar geleden in Egypte werd verbouwd. De typische smaak komt van verse bergamot citroen. ‘Met name de bergamot zorgt voor een bijzondere smaak, waarmee de pepernoot zich onderscheid van anderen’, aldus Jansma.

De lekkernij heeft de naam De Hemelse Pepernoot gekregen en is vernoemd naar het voormalige Agnietenklooster waar nu restaurant Basiliek is gevestigd. De limited edition ‘Hemelse Pepernoten’ is verkrijgbaar in zakjes van 300 gram.

Sinterklaas heeft al een zakje met culinaire pepernoten ontvangen

Zaterdag tijdens de intocht heeft Jansma een zakje met culinaire pepernoten overhandigd aan Sinterklaas. ‘Die was er zichtbaar blij mee. De pepernoot is van goede kwaliteit en dat hoort bij dit leuke kinderfeest’, aldus Jansma, die zegt trots te zijn op de samenwerking met Van Delft Biscuits. ‘Waarschijnlijk ben ik de eerste chef ter wereld met een eigen pepernoot’.

Website: Restaurant Basiliek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.