Culinair bruin fruit | Sterrensnacks van Sjieke Snacks

18-10-2022

  • Sterrensnackbox van Sjieke Snacks met 'Vuurzee'Sterrensnackbox van Sjieke Snacks met 'Vuurzee'
  • De sterrensnacks by Sjieke SnacksDe sterrensnacks by Sjieke Snacks
  • Marijn van Doorn van Sjieke Snacks met de sterrensnackboxMarijn van Doorn van Sjieke Snacks met de sterrensnackbox

Sinds gisteren in de verkoop, genieten van culinair bruin fruit, de sterrensnacks van Sjieke Snacks. Voor de eerste editie heeft de eigenaar Marijn van Doorn, 5 chefs met een Michelinster uit de buurt van Den Bosch uitgenodigd om hun sterrensnacks te delen. Resulterende in sterrenbox met de Drielse champignonkroket, Risolle Wagyu en tomasu, de Thom Kha Kai Kroket, het Balleke Vigor met foie, Kipcorn Thaise curry en garnaal en Marijn van Doorn’s eigen Kaas Pata Souffle. Duidelijk is dat het balleke Vigor komt van restaurant Vigor, maar herken jij aan de namen de signature van chefs?

Leestijd: 2 minuten

Sterrensnacks van Sjieke Snacks

Wie houdt er niet van bruin fruit? En alhoewel we allemaal weten dat het voor ons niet zo gezond is, worden de meeste van ons regelmatig verleid tot een snack! We hebben al vaker geschreven over initiatieven voor culinair bruin fruit – als je dat al zo mag noemen als er bijvoorbeeld langoustine in is verwerkt. In de loop van de jaren hebben regelmatig over kroketten geschreven en in juni dit jaar nog een artikeltje over ‘versnackizering’ – waarin voorbeelden van chefs die hun eigen signature snack creëerden.  En daar kunnen we nu weer een product aan toevoegen: de sterrensnacks van Sjieke Snacks!

Over de sterrensnacksbox

Thomas van Santvoort van Restaurant Flicka (*) creëerde de Drielse champignonkroket – deze is gevuld met een duxelle van champignons, shitake en kastanjechampignons. Op smaak gebracht met Tomasu sojasaus en cèpes.

Dennis Middeldorp en Peter Linnenbank van Restaurant Sense (*) zorgden voor de Risolle Wagyu en tomasu. Deze risolle is gevuld met gestoofd wagyu vlees uit Esch en met doperwtjes en knolselderij, verse bieslook en Tomasu sojasaus.

Chef Edwin Kats (waarvan we nog vaak genieten van recepten uit zijn ‘Het groot Culinair Croquetten Kookboek’) van Restaurant Noble (*) komt met de Thom Kha Kai Kroket. Deze is gevuld met bakkeljauw, kokosmelk, Aziatische kruiden, specerijen en vissaus.

Chef Lars Albers van Restaurant Vigor (*) heeft het Balleke Vigor met foie toegevoegd aan de sterrenbox. Dit Balleke is gevuld met foie omhuld met gerookt spek. Op smaak gebracht met Dijon mosterd, ui, nootmuskaat en zwarte peper. Klinkt alsof wij het jammer vinden dat er maar 1 Balleke in deze sterrenbox van Sjieke Snacks zit!

Chef Tom Schoonus van Restaurant Noble Kitchen (*) creëerde de Kipcorn Thaise curry en garnaal. Een duidelijk Oosterse kipcorn gevuld met kippendij en gamba’s en op smaak gebracht met gele curry pasta, koriander, bosui en gembersiroop.

En de Kaas Pata Souffle van Marijn van Doorn van Sjieke Snacks zelf. En deze klinkt ook wel erg lekker! Een kaassouffle gevuld met Taleggio kaas en pata negra ham, omhuld met bladerdeeg en een krokant laagje paneer.

De box is hier te bestellen en is eventueel in combinatie met een fles culinair bier ‘Vuurzee’ te koop.  bekijk ook de andere producten eens van Sjieke Snacks, klinkt goed toch: een Rendangroll, een Loempia eend, een Krab Hap, Pulled pork vlamkes en zelfs een Bami Ramen blok. Deze zijn te bestellen voor particulieren of voor de horeca.

Over Sjieke Snacks

Eigenaar is Marijn van Doorn, 28 jaar oud uit Middelrode. Hij is al ruim 11 jaar actief als kok en daarvan heeft hij 3 jaar bij Restaurant Noble gewerkt in Den Bosch. De contacten die hij indertijd heeft opgedaan, staan aan de basis van de eerste editie ‘sterrensnacks’. Sinds 5 jaar is hij chef bij de zaak van zijn ouders (Junior by) De Driezeeg en sinds maart 2021 is hij begonnen met zijn eigen bedrijf: Sjieke Snacks. Hier bedenkt en produceert hij (frituur) snacks met een twist of in een nieuw jasje. Deze snacks kun je natuurlijk ook proeven bij De Driezeeg in het cafetaria!

Marijn heeft de sterrensnackbox in een half jaar tijd met veel testen en proeven, ontwikkeld! Daarnaast is het natuurlijk extra vet dat hij het gastronomische bier, Vuurzee bier van ‘De Goede & De Stoute’, hierbij kan verkopen!

Website: Sjieke Snacks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.