Cuarto OCHO | Talentvolle Spaanse Chefs koken in Willemstad

13-5-2019

  • Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.
  • Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.
  • Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.
  • Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.Cuarto Ocho Spaans restaurant in Willemstad.

De chefs Adriana Urdanoz Gomez (32) en Miguel Ejarque Bou (29), geschoold op de beste gastronomische opleiding in Spanje en met ervaring in sterrenrestaurants, koken al een jaar in Cuarto OCHO in Willemstad, West-Brabant. Ze kregen van eigenaar Eduard Bos de vrije hand om hun talent en visie op Spaans hogeschool-koken te ontplooien. Een jaar later is Cuarto OCHO een begrip in de regio en is het Spaanse team uitgebreid met chef-kok en sommelier Oriol Sardà (34). De Spaanse roots verhullen niet dat er met internationale ambitie wordt gekookt. Het drietal wil met hun signature tapa’s en sharing-gerechten én wijnkeuze ook de rest van Nederland en België verleiden en bootjesmensen aansporen om ervoor om te varen naar het havenstadje aan het Hollands Diep.

Cuarto OCHO | Spaanse filosofie van delen

Na een eerste succesvol seizoen kwamen Adriana en Miquel na een vakantieperiode terug met vriend en collega Oriol, met wie ze eerder samenwerkten in Spanje. Sindsdien heeft ‘hun’ Spaanse keuken in deze regio een vlucht genomen. Cuarto OCHO wil zich onderscheiden als een ‘alledaags’ Spaans restaurant met originele tapa’s en (vegetarische) gerechten met de allerbeste ingrediënten. Die zijn niet persé uit Spanje afkomstig; ‘duurzaam koken’ is ook een ambitie. Groente en vlees komt zo mogelijk van lokale producenten, specifieke vis- en vleessoorten worden besteld bij Nederlandse, Spaanse en zelfs Franse topleveranciers op hun gebied. Wél typisch Spaans is de filosofie van ‘delen’; met elkaar van een gerecht proeven, genieten en becommentariëren. Het menu en de uitstraling van de restobar zijn hier volledig op ingericht.

Bekijk hetgeen het team van Cuarto OCHO wil uitstralen:

Cuarto OCHO, de Achtste Kamer, heeft 42 plaatsen binnen en nog eens datzelfde aantal op het terras. De restobar maakt deel uit van Hotel Trusten (met zeven kamers) en is van woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 – 21.30 uur voor lunch, borrelhapjes en diner. Locatie: Voorstraat 47-49 in Willemstad.

Website: Cuarto OCHO

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.