Cruisen op de Seine op een ‘gym boot’ die energie genereert uit workouts

22-12-2016

  • Gym Boat in Paris by Carlo Ratti Associati
  • Gym Boat in Paris by Carlo Ratti Associati
  • Gym Boat in Paris by Carlo Ratti Associati

Wij denken dat het ook geweldig zou zijn om te kunnen fitnessen op een ‘gym boot’ op de grachten in Amsterdam. Momenteel zijn er echter plannen om deze ‘gym boot’ te gaan laten varen op de Seine in Parijs. Het plan wordt uitgevoerd door het internationale design en innovatie kantoor Carlo Ratti Associati samen met fitnessapparatuur fabrikant Technogym, architectuur groep Terreform ONE en de stadsvernieuwing instituut URBEM onder de naam ‘The Paris Navigating Gym’. Dit fitness-schip ofwel ‘gym boot’ zal over de Seine varen gebruik makend van de energie die vrijkomt bij de trainingen van de passagiers.

The Paris Navigating Gym ofwel de Parijse ‘Gym boot’

The Paris Navigating Gym zal worden gevestigd op een 20-meter lang schip waarop door 45 mensen tegelijk gefitnest kan worden. De fitnessruimte zal worden voorzien van Technogym ARTIS machines – een speciaal type van sportmachine die de menselijke energie beschikbaar kan maken voor andere toepassingen. Door het doen van oefeningen op de fietsen en crosstrainers, kun je bijdragen aan de energie om de boot te laten varen. De energie die op deze manier wordt verkregen zal worden aangevuld met andere alternatieve energiebronnen, zoals fotovoltaïsche cellen op het dak van de varende sportschool. Aangedreven door elektrische propellers, zal The Paris Navigating Gym een route door Parijs varen op de Seine en iedereen kan meevaren.

Het concept voor een ‘River Gym’ werd oorspronkelijk ontwikkeld door Terreform ONE in 2008, voor gebruik in New York City. Het huidige ontwerp van het schip is een eerbetoon aan de symbolische Bateaux Mouches, de traditionele veerboten die sinds het begin van de 20e eeuw toeristen op de Seine vervoeren, maar ook aan het stedelijke karakter van de Franse hoofdstad. Volgens de eerste onderzoeken, kan The Paris Navigating Gym in minder dan 18 maanden varen, dit is met inbegrip van het ontwerp, de bouw en het testen voordat het varen op menselijke energie daadwerkelijk mogelijk is.

 

 

Bron: Carlo Ratti Associati

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.