Crowdfundingcampagne voor het eerste halal Japanse restaurant | Maruki

19-2-2024

  • Xu Dong Sun for his halal Japanese restaurant MarukiXu Dong Sun for his halal Japanese restaurant Maruki
  • Logo restaurant Maruki RotterdamLogo restaurant Maruki Rotterdam

Maruki, een innovatief concept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, opent binnenkort haar deuren als allereerste volledig halal Japans restaurant in Nederland. Onder leiding van Xu Dong Sun, een gedreven horecaondernemer met een diepgaande passie voor zowel de horeca als zijn geloof, belooft Maruki een unieke en zorgeloze culinaire ervaring te bieden aan Rotterdam en de rest van Nederland. Voor het eerste halal Japans restaurant in Nederland, is hij een  unieke crowdfundingcampagne gestart voor de financiering. Meer dan de helft van het streefbedrag van €40.000,- is al opgehaald door 79 betrokken investeerders.

Leestijd: 1 minuut

Geen zorgen meer over halal in dit halal Japanse restaurant

De roots van Xu Dong Sun liggen in een hardwerkende Chinese ondernemersfamilie in Rotterdam-Zuid. Zijn uitgebreide ervaring in de horeca én het volgen van een cursus aan de Rajuku Ramen School in Tokyo hebben geleid tot de oprichting van restaurant Maruki. Met zijn toewijding aan zijn geloof en zijn wens om een verschil te maken in de gemeenschap (ummah) is hij van plan een plek te creëren waar moslims en niet-moslims kunnen genieten van de halal Japanse keuken, zoals ramen en sushi, zonder zich zorgen te hoeven maken over de halal-status van hun maaltijd. ‘Onze visie is om de moslimgemeenschap in Nederland te ondersteunen en het mogelijk te maken om écht halal Japans te eten. We geloven dat het naleven van halal-principes niet alleen gaat om eten en drinken, maar ook om een levensstijl die het geloof van de moslim versterkt,’ aldus ondernemer Sun.

Islamitische crowdfunding

Sun heeft gekozen voor een manier om zijn financiering op te halen en tegelijk bij zijn geloof te blijven. ‘Gezien de Islamitische aard van het concept en het een project is voor en door moslims, betreft het een lening zonder rente. Rente is namelijk niet toegestaan in de Islam en wordt dus om deze reden niet gehanteerd,’ aldus Sun.

De campagne voor dit halal Japanse restaurant draait dus om een lening, maar er kunnen ook vouchers worden aangeschaft, om later in te komen wisselen zodra het restaurant open gaat. Inmiddels is er met de campagne al bijna €23.000 euro opgehaald. Om al zijn plannen te kunnen realiseren wil Sun in totaal  €40.000,- ophalen. Bekijk de crowdfundingcampagne van Maruki of de video hieronder. De campagne loopt nog tot 1 maart, of tot het maximale streefbedrag bereikt is.

In 2018 schreven we over de opening van een halal Japans restaurant in Tokyo.

Website: Facebook restaurant Maruki

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.