Fujita Kanko opent Japans halal restaurant Origami Asakusa in Tokio

16-7-2018

  • Restaurant Origami, Asakusa TokyoRestaurant Origami, Asakusa Tokyo

Het toonaangevende Japanse horecabedrijf Fujita Kanko Inc. heeft aangekondigd op 25 juli het Japanse restaurant Origami te openen in Asakusa, een van de populairste toeristische bestemmingen in Tokio. Het bedrijf richt zich hiermee op de groeiende groep islamitische bezoekers aan Japan. Volgens de Japan National Tourism Organization (JNTO) is het aantal moslimbezoekers in Japan de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Dit is vooral zichtbaar bij zowel Maleisische als Indonesische bezoekers, dit aantal bezoekers is tussen 2016 en 2017 met 30% gegroeid. In een onderzoek dat werd uitgevoerd voordat ze in Japan aankwamen, gaf een meerderheid van de moslimbezoekers blijk van een grote interesse om lokaal eten in Japan te proberen. Toch zijn Japanse restaurants die zich richten op halal-populaties nog steeds uiterst beperkt.

Japans Halal Restaurant Origami

“We zijn erg blij om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van moslimtoeristen,” zei Akira Segawa, President & CEO van Fujita Kanko. “We zijn verheugd dat Japans eten wereldwijd bekend is geworden en als een toonaangevend horecabedrijf willen we ervoor zorgen dat alle internationale bezoekers volop genieten van Japan en van authentiek Japans eten.” Fujita Kanko is van plan hun halal foodexpertise uit te breiden en uiteindelijk toe te passen bij al hun restaurants en cateringoutlets in hun hotels in Japan. Bij Origami worden gerechten bereid met halal ingrediënten waaronder het populaire Japans Wagyu rundvlees, gecertificeerd door de Japan Muslim Association. Chef-koks zijn specifiek opgeleid en beheersen de halal kookregels. Het authentieke Japanse menu bevat verschillende Japanse rundvleesgerechten zoals shabushabu en nabe. Vegetarische gerechten zijn ook beschikbaar. Het restaurant heeft ook een privékamer voor 8 personen. Het restaurant is uitgerust met gebedsruimtes en Wudu-faciliteiten. Het team biedt een attente klantenservice.

De toplocatie van Origami, op twee minuten lopen van het metrostation Asakusa, is strategisch gekozen omdat bijna alle internationale toeristen Asakusa bezoeken voor sightseeing. Het restaurant is geopend voor lunch en diner.

Over Fujita Kanko

Fujita Kanko Inc., opgericht in 1955, is een beursgenoteerde onderneming in de toeristenindustrie met het hoofdkantoor in Tokio. Naast haar kernactiviteiten in de horeca, exploiteert het bedrijf trouw- en banketfaciliteiten, high-end resorts, recreatiefaciliteiten en aanverwante diensten. Het heeft 70 eigendommen / faciliteiten, waaronder het vlaggenschip met vijf sterren, Hotel Chinzanso Tokyo en 35 hotels in heel Japan die in de middenklasse geclassificeerd zijn en de Hotel Gracery groep en de Washington Hotels groep. Fujita Kanko opent ook dit najaar een nieuw hotel, Hotel Gracery Asakusa.

Website: Restaurant Origami

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.