Cream likeur met een verhaal | Amarula

9-11-2021

  • AmarulaAmarula
  • Amarula likeurenAlle (+ nog te lanceren) Amarula likeuren

Het assortiment van de Zuid-Afrikaanse cream likeur Amarula wordt verder uitgebreid met de komst van twee nieuwe smaken. De eerste veganistische cream likeur heeft de herkenbare smaak van de zeldzame marulavrucht, gecombineerd met kokosnoot, karamel en vanille. In tegenstelling tot de andere varianten van de likeur bevat de vegan Amarula geen zuivel. Eind dit jaar wordt nog een nieuwe smaak gelanceerd: Ethiopian Coffee, een heerlijk romige likeur met koffiesmaak.

Afgelopen week mocht ik voor Horecatrends naar Rotterdam (Landhuis De Oliphant) om de nieuwe Amarula smaken te ervaren. Zelf had ik Amarula nog niet eerder geproefd, maar ik kende het merk wel. Normaliter ben ik geen cream-likeur liefhebber, maar de Amarula likeuren zijn voor mij nu een uitzondering geworden! Mijn favoriet? De nieuwe smaak: Ethiopian Coffee. ^Sifra Holtslag

Leestijd: 2 minuten

Amarula voor iedereen | 2 nieuwe smaken Amarula Vegan Cream Likeur en Ethiopian Coffee

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen dierlijke producten meer te eten en drinken. De nieuwe Amarula Vegan Cream likeur is een response op de huidige vegan-vraag. Je proeft nog steeds de herkenbare smaak van het marulafruit, die de basis vormt voor alle likeuren van Amarula. Daarnaast heeft de veganistische likeur een exotische ‘touch’ gekregen door de toevoeging van kokosnoot, karamel en vanille. De vegan variant is een heerlijk alternatief voor veganistische liefhebbers van romige likeuren. Bovendien bevat deze plantaardige likeur geen kleur- en smaakstoffen en is de Amarula Vegan geheel glutenvrij en ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. De vegan variant komt begin 2022 op de markt.

Eind dit jaar is ook de nieuwe smaak Ethiopian Coffee verkrijgbaar. De Ethiopische koffiebonen zijn toegevoegd aan het marulafruit en vormen samen een goede match. Deze nieuwe variant van de likeur heeft een subtiele mokka- en chocoladesmaak, die je goed proeft wanneer je de Amarula gekoeld drinkt met ijs of eventueel een scheutje toevoegt aan een kop koffie of espresso.

Amarula is ook super te gebruiken in verschillende recepten, voor inspiratie klik hier. Voor de kerstdagen op een warme bestemming klinkt de cocktail Frozen Peppermint Amarula wel erg bijzonder maar in Nederland zou ik eerder gaan voor de  Amarula Don Pedro!

Nieuwe looks, dezelfde herkenbare smaken

Binnenkort zijn de verschillende smaken nog gemakkelijker van elkaar te onderscheiden. De Amarula-flessen krijgen namelijk strakke, nieuwe looks in de toekomst. De Afrikaanse olifant, die graag het marulafruit eet, blijft hét symbool van Amarula. Flessen van de likeur vallen straks nog beter op doordat ze, ieder met hun eigen kleur, worden voorzien van een sleeve over de flessen. En het kenmerkende touwtje rond de hals van de fles die handgemaakt worden door de Handwork Hub, een black-owned, vrouwenbedrijf. De vrouwen in dit bedrijf hebben 51% van de aandelen en verdelen eerlijk de winst van hun handwerk.

Is jou opgevallen dat de fles is geïnspireerd door de slagtanden van een olifant?

Over Amarula en wat ze doen

Amarula is een Zuid-Afrikaanse en romige likeur. De Zuid-Afrikaanse roots van Amarula zijn te vinden aan de rand van het bekende Krugerpark. Daar vind je de marulaboom, die in heel Afrika onder de Sahara groeit. Een belangrijke en machtige boom, waarvan de eivormige vruchten worden gebruikt in de likeur. Deze boom kan niet worden gekweekt. Hoe hard mensen ook hun best hebben gedaan, deze mysterieuze, Afrikaanse bomen blijven stevig trouw aan hun aardse wortels en groeien alleen waar ze zelf willen.

De marulaboom wordt ook wel de olifantenboom genoemd. De olifant is namelijk dól op deze vrucht. Wanneer de geur van rijpe Marula de lucht in gaat, leggen de olifanten grote afstanden af ​​om de vruchten te proeven. Dit is voor Amarula hét seintje om de oogst te beginnen. Lokale gemeenschappen zijn een integraal onderdeel van het proces en plukken het fruit zorgvuldig met de hand zodra de olifanten hun slurf ter goedkeuring hebben opgeheven.

Amarula en de olifanten zijn nauw met elkaar verbonden door Afrikaanse wortels en de Marula-vrucht. Daarom is in 2008 de Amarula Trust opgericht met als doel de Afrikaanse olifanten te beschermen. Dit trust support Wildlife Direct. Nu er nog minder dan 400.000 olifanten over zijn in de wereld en hun aantal in een alarmerend tempo afneemt, is Amarula gaan samenwerken met organisaties om olifanten te helpen beschermen en het erfgoed te beschermen. Lees hierover meer op hun website.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.