Connie is de nieuwe robot van Hilton

6-4-2016

Een nieuwe robot in de hotellerie. Hilton Worldwide en IBM gaan namelijk samen een pilot aan: robot Connie. Connie gaat aan de slag als conciërge bij Hilton en draait op de kennis van IBM’s Watson en WayBlazer. Met specifieke kennis over bezienswaardigheden, restaurants, hotelinformatie en voorzieningen is de robot in staat om gasten te helpen.

Hilton’s nieuwe robot

De nieuwe robot Connie is vernoemd naar de oprichter van Hilton: Conrad Hilton. De bedoeling is dat de robot medewerkers van Hilton gaat assisteren met vragen en ervaringen van gasten personaliseert. Daarnaast kan die ook reizigers helpen met het plannen van hun reis.

Helaas vind je de robot momenteel alleen nog maar bij de receptie van het Hilton McLean in Virginia. Hier leert de robot communiceren met gasten en het beantwoorden van vragen op een vriendelijke en informatieve manier. Voordat Connie daadwerkelijk kon communiceren, heeft de robot ‘taallessen’ moeten opdoen bij Watson. Tel daar de uitgebreide reisinformatie van WayBlazer bij op en Connie maakt het mogelijk om je te vertellen wat je écht niet mag missen in de stad waar jij op bezoek bent.

Hoe meer er gepraat wordt met Connie, hoe meer de robot leert. Op deze manier verbetert hij constant zijn aanbevelingen naar de gast toe. Hilton heeft daarnaast ook toegang tot de gesprekken van de robot en gasten. Deze informatie is natuurlijk goud waard voor een hotel. Zo kan er ingespeeld worden op de behoeften van de gasten, zowel voor, tijdens als na het verblijf.

Robots in de horeca

De 58 centimeter grote robot is een Nao machine van het Franse Bedrijf Aldebaran Robotics. De robot is direct gelinkt tot Watson om de makkelijke vragen over het hotel te begrijpen. Ook is de robot gelinkt aan de reisinformatie van WayBlazer. Helaas zijn er zijn momenteel geen plannen om ‘Connie’ op andere locaties te stationeren. Wil je toch een robot aan het werk zien, maar wel iets dichter bij huis? Bezoek dan het Marriot Hotel in Gent, België. Daar zagen we vorige zomer al een ‘Mario’ look-a-like.

Bron: Persbericht Hilton

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.