Color run op je bord door Soenil Bahadoer

8-3-2016

Soenil Bahadoer heeft een gerecht gecreëerd gebaseerd op Holi Phagwa, het Hindoestaanse lentefeest. Zoals bij een ‘color run’ creëert hij zijn gerecht ‘coquille – pompoen – madame Jeanette’. Patrick Meis maakte er bovenstaande video van.

Soenil Bahadoer: ‘Eten is emotie. Dat wil ik mijn gasten laten voelen.’

Meesterkok Soenil Bahadoer, chef en eigenaar van restaurant De Lindehof in Nuenen, heeft een Surinaams Hindoestaanse achtergrond. Je vindt zijn cultuur terug in de smaak, geur en kleur van zijn gerechten. In 2014 kreeg De Lindehof een 2de ster. Michelin over De Lindehof: “De Lindehof heeft een eigenzinnige keuken. De keuken heeft pit en verleidt met intense smaken. Een heerlijke exotische ervaring die een tweede ster verdient.”

Holi Phagwa of het festival van kleuren

Het gerecht ‘coquille – pompoen – madame Jeanette’ is geïnspireerd op de Holi Phagwa, het Hindoestaandse lentefeest. Deze feestdag luidt het nieuwe jaar in en valt samen met het begin van de lente op het noordelijk halfrond. Mensen zingen en dansen, bestrooien elkaar met kleurpoeder. Dit staat symbool voor gelijkheid, zonder onderscheid tussen rangen en standen, armoede en rijkdom. In deze tijden een mooie gedachte. Patrick Meis maakte bovenstaande video

Website: Restaurant De Lindehof

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.