Cold Brew Parlor in de lobby van Wyndham Grand

21-1-2016

 

Een aantal hotels van de Wyndham Grand keten gaan een nieuwe buzz creëren rondom de traditionele coffeecorner. Zij gaan een Cold Brew Parlor lanceren in de lobby: een nieuw inzicht voor een plek waar je mensen kunt ontmoeten, happy hour kunt vieren of even op adem kunt komen met op koud gezette koffie gebaseerde drankjes en cocktails.

Vanaf 14 januari kunnen koffieliefhebbers een koud gezette koffie komen oppikken of ter plekke gemaakte cafeïne houdende cocktails komen drinken, elke maandag tot vrijdag van 16:00 tot 18:00 uur. De Wyndham Grand’s Brew Parlor pilots zijn bij hun hotels in Chicago (U.S.), Doha (Qatar), Shenzhen (China) en in Istanbul (Turkije). Volgens een onderzoek van Euromonitor International neemt het verkoop van flesjes cold brew coffee wereldwijd toe, sneller dan ieder ander non-alcoholisch drankje in een flesje.

Cold Brew Parlor

Hoewel het even duurt om een koude koffie te zetten is de methode en de installatie, een mooie en ambachtelijke eye-catcher in je lobby! In Nederland hebben we Batavia Dutch Coffee van Jits Krol en Robert Nijhof. Zij verkopen steeds meer koude koffie aan de horeca. Hun methode om koude koffie te maken stamt uit het tijdperk van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. Zij verkopen hun koude koffie in flesjes. Kijk maar eens naar de installatie die zij hiervoor gebruiken in het artikel dat wij hier over schreven.

Zou het niet een geweldig idee zijn om zo’n installatie te hebben in hotel lobby’s van grote hotelketens in Amsterdam en Rotterdam? Als een onderdeel van hun coffeecorner, zoals de hotels van de Wyndham Grand keten doen.

Zelfs in musea is koude koffie goed te serveren zeker als er ook een match is met de onderwerpen zoals de Nederlandse Oost-Indische Compagnie, zoals in het ‘Scheepvaartmuseum’ in Amsterdam.  ^Marjolein van Spronsen

Website: eHotelier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.