Coffee Pixels | Maakt het mogelijk je koffie te eten

25-1-2018

Coffee Pixels is een technische food startup uit Riga, Letland. Ze vinden koffie opnieuw uit door speciale koffie te verwerken in kant-en-klare koffierepen met superfoodkwaliteiten. Coffee Pixels maakt gebruik van de hele koffieboon, dat wil zeggen de koffieboon en het antioxidantrijke fruit. Dit wordt gecombineerd met goede vetten (cacaoboter) om de antioxidanten beter te absorberen en de cafeïne langzamer los te laten, wat leidt tot een duurzamere energie boost.

Eetbare koffiebars | Coffee Pixels

Het team achter Coffee Pixels heeft een achtergrond in de gespecialiseerde koffie-industrie, waardoor ze zich in een unieke positie bevonden om een ​​hoogwaardig koffieproduct te creëren. De kennis van de producenten, grondstoffen en oorsprong van koffie maakt ze flexibel in zowel productie- als milieuhindernissen. Momenteel zijn er twee producten op de markt. Koffie Pixels Cascara, de originele smaak zonder toevoegingen en de Milk-editie, waarvan de smaak doet denken aan koffie met melk. De klassieke koffie-pixel is het cafeïne-equivalent van twee kopjes koffie, terwijl de Milk-versie het equivalent is van één kopje. Omdat de reep stevig is en klaar om te eten, kun je hem overal meenemen (denk aan wandelen, vliegtuigen, kamperen).

Duurzaam en nog een aantal voordelen

Aangezien de gehele koffieboon wordt gebruikt om de koffie pixels te produceren, leidt dit tot het eerste koffieproduct dat zonder reststoffen op de markt komt. Het gebruik van de hele koffieboon voorkomt voedselverspilling en verbetert tegelijkertijd de voedingswaarde, dankzij de toegevoegde antioxidanten en vezels. Eeuwenlang werd koffie in één vorm gegeten, vloeibaar en voor veel mensen is de energie-boost van cafeïne dé reden waarom ze koffie drinken. De cafeïne uit de repen wordt langzamer in het lichaam opgenomen, dus geen cafeïne crashes meer zoals je krijgt door veel koffie te drinken. Als je het wilt proeven, bekijk dan hun webpagina ‘shop locator’. In Nederland is het verkrijgbaar bij Presso in Noordwijk.

Website: Coffee Pixels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.