Coffee jammen met Kopi Dua koffie

31-10-2014

  • Boerderijhoen met koffieroomijs en CantherellenBoerderijhoen met koffieroomijs en cantherellen
  • Allard-en-Jason-bestuderen-de-MocktailCoffee Jam 2014
  • Pure chocolade met vulling van mousse rendang geserveerd met cold brew koffiePure chocolade met vulling van mousse rendang geserveerd met cold brew koffie
  • Mocktail van koffie-mango-ijs en ginger ale op straatMocktail van koffie-mango-ijs en ginger ale
  • koffiegerechtenGerechten Coffee Jam

Kopi Dua Exquise Koffie heeft een aantal chefs uitgenodigd om ze te enthousiasmeren en te inspireren met koffie-spijs combinaties.
De gasten van Kopi Dua werden bij The Raffles in Den Haag ontvangen met een mocktail geserveerd van espresso, mango-ijs en ginger-ale. Daarna werden de zintuigen extra geprikkeld door te beginnen met het nagerecht. De gerechten werden uitgelegd door Pascal Jalhay en Kopi Dua verzorgde de uitleg bij de koffie die werd geschonken. De koffie werd als drank genoten maar ook verwerkt als ingrediënt.

Enkele voorbeelden van Kopi Dua koffie-spijscombinaties

• Pure chocolade met een mousse rendang waarbij de Kopi Dua Cold Brew (koffie met grove maling, 20 uur getrokken op 2 graden) werd geserveerd.
• Makreel gerookt op koffiebonen.
• Oester met koffie door Bram Helleman (Zout & Citroen) .
Jamie van Heije verzorgde mini profiterols met koffie en limoen-serehtopping.

Koffie serveren in wijnglazen

Net als thee worden bepaalde soorten koffie tijdens het diner in wijnglazen geserveerd. Bij Kopi Dua werd hun ‘ouderwetse filterkoffie’ Madu Dua koffie uit Sumatra opgeschonken op tafel in een Chemex en uitgeschonken in wijnglazen.

Combineren met thee en koffie populair

Eerder deze week hebben we een artikel over de Dilmah ‘School of Tea’ gepubliceerd geschreven. Het combineren van thee en koffie met diverse gerechten is niet nieuw maar we komen het nog maar weinig tegen in restaurants. Het geeft een verrassend effect als bij één gang de standaard combinatie met wijn wordt losgelaten en er voor koffie of thee wordt gekozen. Een manier om je gasten te verrassen en om met ze in gesprek te gaan over de combinatie.

Bron: www.kopi-dua.nl/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.