Code Blond in Nederland, bier van Hemelswater!

18-7-2016

Bij Brouwerij de Prael kun je sinds kort bier kopen waarbij gebruik is gemaakt van regenwater. Het bitterblonde bier, vergelijkbaar met een IPA, werd gebrouwen in samenwerking met Bierbrouwer Hemelswater. Een groot succes, want zelfs buiten de grenzen bleef Code Blond niet onopgemerkt.

Code Blond

Sinds 1998 hebben we in Nederland niet zo’n natte eerste helft van de zomer gehad. Balen natuurlijk, maar niet voor iedereen. Bierbrouwer Hemelswater maakt namelijk gebruik van al het regenwater om bier te brouwen. In samenwerking met de Amsterdamse brouwerij de Prael is er nu Hemelswater: Code Blond op de markt. Is de klimaatverandering toch nog ergens goed voor!

Het recept is niet origineel, het biertje is namelijk hetzelfde als het Bitterblond van de Prael. Het enige verschil is dat er geen normaal water gebruikt wordt, maar echt ‘vers’ regenwater. Het water werd opgevangen op twee verschillende locaties en vervolgens gefilterd en gekookt met als resultaat een zachter biertje dan het origineel. Mocht het een groter succes worden, is er ook meer regenwater nodig. Daarom hoopt initiatiefnemer Joris Hoebe ook dat meer cafés meedoen met het opvangen van regenwater. In ruil hiervoor krijgen ze er een aantal weken later een heerlijk, vers biertje gemaakt van Hemelswater.

Website: De Prael

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.