Cocktails & Saté bij Calaboose | A match made in Rotterdam

18-7-2019

  • Photocredits: Rosa Quist
  • Photocredits: Rosa Quist
  • Photocredits: Rosa Quist

Een droom over het openen van een steengoede cocktailbar met daarnaast de allerbeste saté van Nederland is werkelijkheid geworden. Satékoning Daan Kisman (Saté-man) en cocktail guru Arno van Eijmeren (Dr.) vonden een voormalig politiewachtershuisje in het charmante Rotterdam-Kralingen dé perfecte plek voor de nieuwe signature-bar. Van woensdag t/m zondag maakt de houtskoolgrill hier overuren en worden Indonesian bites aan een lange ‘open- grill’ bereid. Neem daarbij een unieke cocktailcollectie van maar liefst 50 verschillende varianten en een nieuwe smaakvol concept in Rotterdam is geboren. Kortom genieten van cocktails & saté bij Calaboose!

Onze collega Nick ten Hove heeft genoten van het eten en van de cocktails: “Bij Calaboose geniet je van heerlijke bites die bijzonder goed matchen met de cocktails van Arno van Eijmeren”.

Cocktails & Saté bij Calaboose | In Rotterdam aan de Oudedijk

Een bar waar je de meest verfijnde cocktails kunt drinken in combinatie met de allerbeste saté van het land: vanaf deze maand is het mogelijk in Rotterdam. In de klassieke Indonesische bar zorgen getrainde cocktailprofessionals vijf dagen per week voor spectaculair gevuld glaswerk. Mede-eigenaar van Calaboose en cocktailspecialist Arno van Eijmeren is immers geen onbekende in de wereldwijde cocktailscene. Nadat hij over de hele wereld barpersoneel trainde – werd het tijd voor zijn eigen cocktail imperium – met BarrelProof en de bekende speakeasy cocktailbar Dr. De cocktails van deze Rotterdammer worden inmiddels tot ver over de Nederlandse grenzen geprezen en zijn vanaf nu ook te proeven aan de Rotterdamse Oudedijk.

Geheim familierecept brengt nationale roem

De ambachtsmannen achter dit nieuwe smaakvolle concept hebben één duidelijke visie: een goede cocktail smaakt nu eenmaal nóg beter wanneer deze wordt vergezeld met een fijne bite. Verwacht bij Calaboose geen gemiddeld sateetje. De Saté-man werkt immers alleen met het beste vlees, geregen op de juiste wijze. Daarnaast wordt iedere saté geruime tijd gemarineerd in marinade naar geheim familierecept. Saté-man Daan Kisman verkreeg dit authentieke recept van zijn eigen vader. Nadat vrienden hem op barbecues wezen op de bizar goede smaak van zijn saté babi, besloot hij met het concept Saté-man op (food-)festivals door Nederland te staan. En niet zonder succes: al snel volgde een Saté-lab in Rotterdam en prees de media de Rotterdamse saté de hemel in.

Website: Calaboose

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.