Cocktailbar The Stockroom is nu de on- en offline Stockroom Liquor Store

5-11-2020

  • Eigenaar Erik Beeftink van Stockroom Liquor Store - credits Petra Faber
  • Een greep uit het aanbod pre-batched cocktails van The Stockroom Liquor Store

De ‘nuchtere’ eigenaren van The Stockroom hebben ‘the spirit’ te pakken. De award-winning speakeasy cocktailbar die vorig jaar zijn (verborgen) deuren opende in Groningen, doet z’n naam eer aan. De geheime entree – een voormalig magazijn – is omgetoverd tot een heuse slijterij. En niet zomaar één, want ze verkopen eindelijk hun homemade producten.

Daarnaast hebben ze een YouTubekanaal waarop ze laten zien hoe je hun cocktails thuis maakt, ze verkopen hun kant-en-klare cocktails in flesjes, ze hebben een kerstboom(pakket) en ze hebben merchandise producten zoals mutsenm mugs, shirts en sokken. En natuurlijk een online cocktailworkshop #LOCKTAILS. Van offline cocktailbar naar on- en offline slijterij!

Stockroom Liquor Store | limited stock

Eigenaren Lennart Deddens en Erik Beeftink gaan met een gestrekt been deze drooglegging in en komen voor cocktail-minnend Nederland met de on- en offline Stockroom Liquor Store. De roaring-twenties-style-bar staat bekend om z’n zelfgemaakte spirits (o.a. moutwijn, wodka), bitters, likeuren, siropen en garnering: die zijn nu te koop in de (online) Store! Het is een klein magazijn dus limited space betekent limited editions van grote drankmerken, speciaalbieren die niet meer verkrijgbaar zijn, óf een mooie fles gin met daarbij de juiste mixers voor een goede prijs, bijvoorbeeld.

voor de (thuis)bartender

Dorst en zin om het zelf te doen? Er zijn pakketten met daarin alles wat je nodig hebt om zelf een cocktail te maken. De Stockroom bartenders leggen daarbij via Youtube stap-voor-stap en in max. anderhalve minuut uit hoe je bijvoorbeeld een Good Thymes Honey, Autumn Walk, Bobby’s Negroni, Moscow Mule of Fruits, Bloody Fruits (vitaminen zijn belangrijk), maakt. Oké oké, ze hebben hem al voor je in een fles gedaan (gepre-batched) dus je hoeft hem alleen nog af te maken met ijs (ook in het pakket en op van het glasmaat gemaakt) en de garnering – maar dat hoeft je partner/ huisgenoot etc. niet te weten. Er zit zelfs een verhaaltje over de cocktail bij, zodat je nóg meer indruk kunt maken – abonneer je hier alvast op het Stockroom Youtube kanaal. Stockroom Liquor Store is elke dinsdag t/m donderdag open van 13:00 – 18:00 uur en zaterdag en zondag van 13:00 – 19.59 uur. De online store is 24/7 geopend.

kerstboom(pakket)

Voor alle Groningers: om alvast in de stemming te komen kan je een kerstboom bij de Stockroom Liquor store bestellen via horecaboom.nl. Een echte Nordmann, zonder kluit maar mèt een gratis fles wijn èn een BOELbon (voor een potje jeu-des-boules om naar uit te kijken). Bestel er gelijk een lekker kerstpakket of -kado bij: het Stockroom cocktailpakket – vijf pre-batched cocktails – in een feestelijke doos!

en er is Merch!

Met de merchandise, o.a. sokken, een muts, shirt, hoodie of mug draag je The Stockroom altijd dichtbij je. Made-to-measure dus no-stock ;). Online te bestellen via de webshop van 20voor12.

voor op de de agenda

Op 14 november laat Deddens, tijdens de online cocktailworkshop #LOCKTAILS samen met cocktailmaat David Trampe van Botanero,  zien hoe je een ‘jenever & suikerbiet’n jonge’ maakt. Dus wil je alles weten over jenever of vind je het gewoon heel lekker, bestel dan de workshop-box inclusief alle benodigde ingrediënten voor €35,- (excl verzendkosten) via locktails2020@gmail.com – of haal hem af bij Botanero in Rotterdam, Mariniersweg 55.

The Stockroom presents The Lockdown Directive: ‘Autumn Walk’, bekijk hun how-to op Youtube door Beeftink himself hieronder. De tekst gaat onder de video verder.

OVER THE STOCKROOM

Magazijn turns speakeasy cocktailbar! Wie de deur van The Stockroom in de Groningse Oosterstraat (nr. 24/1) weet te vinden, wordt met alle egards ontvangen en met een kwalitatieve avond beloond. Het is de stiekeme ‘playground’ (alle ervaring op zoveel vierkante meters) en showcase (paradepaard) van de drietal ondernemers: Erik Beeftink (29), Lennart Deddens (36), Peter Torenbosch (36). Een buitengewoon sterke mix van talent en kennis, waarin iedereen een duidelijke eigen rol kent. Zo zijn de twee laatstgenoemde sinds 2017 actief als merkactivatie bureau The Boilermaker Group voor een groot aantal premium drank- en biermerken en komen ook uit eigen koker de meest vernieuwende concepten voort, zoals BOEL Groningen. Beeftink is de drijvende kracht op de vloer en tevens de gastheer van The Stockroom.

Website: Stockroom Liquor Store

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.