Cocktail Barbera Tonic | Carucci, il Chinato Italiano

8-11-2017

Greenflash Wijn introduceert een nieuwe cocktail in Nederland: Barbera Tonic. Deze stoere mix vindt zijn oorsprong in het Italiaanse Piemonte. De basis is de Barbera d’Asti D.O.C.G. waar op traditionele wijze een Chinato van is gemaakt. De Barbera Chinato is een heerlijke aperitiefdrank, maar ‘in the mix’ met tonic of ‘G&T’ is hij pas echt verrassend. Zo ontstaat een verfrissende, donkerrode cocktail in de stijl van Aperol Spritz.

Cocktail Barbera Tonic

De roots van Barbera Tonic liggen in de heuvels van Nizza Monferrato in Piemonte. Hier ontdekte barman Alessandro Carucci kort voor het jaarlijkse Barbera feest dat de Chinato perfect paste in een cocktail. De eerste succesvolle proefexperimenten vonden plaats in zijn cocktailbar Cugini di Torino in Nizza – Monferrato. Het grote publiek kon op de Vinitaly 2017 kennismaken met Barbera Tonic. Bijna 5000 mensen bezochten zijn kleine stand om de cocktail te proeven, Barbera Tonic werd direct een hit!

Buiten Piemonte groeit de bekendheid van Barbera Tonic inmiddels snel. Ook op Instagram is het drankje populair. Hier plaatst barman en ontdekker Alessandro Carucci de meest artistieke foto’s met #barberatonic om aan de wereld kenbaar te maken dat er een nieuwe cocktail is geboren. De frisse en elegante Barbera is een blauwe druivensoort die veelvuldig voorkomt in de heuvels van Piemonte en met name die van Monferrato. De Carucci Barbera Chinato is helderrood van kleur en heeft een zachte, licht bittere smaak afkomstig van een ‘infusie van wortels en kruiden’. De geur is kruidig met percepties van rijp rood fruit en een laag alcoholpercentage van 16 procent.

De recepten: Natuurlijk kun je ook een Carucci Barbera Chinato on the rocks serveren met een schijfje sinaasappel maar de cocktails zijn verrassend. Serveer de Barbera Tonic in een groot wijnglas. De Chinato van Carucci is te bestellen bij Greenflash Wijn.

Barbera Tonic:  6 cl Carucci Barbera Chinato met 12 cl Tonic en ijs

Barbera Gin Tonic: 6 cl Carucci Barbera Chinato met 4 cl Dry Gin en 12 cl Tonic

Carucci Barbera Chinato American: 3 cl Campari bitter, 3 cl Barbera Chinato Carucci en 3 druppels (Artemisia) zoete alsem of Ging Hao en dan een flinke scheut soda water en limoen schil.

Salute!

Website: Cocktail Barbera Tonic

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.