Clipcourier | Binnen een uur een video op locatie

8-3-2018

De nieuwe formule Clipcourier speelt in op de ontwikkeling van online video en produceert video’s voor maar € 250,- per stuk. De video’s duren maximaal 30 seconden en kunnen worden gedeeld op websites en social media. Op die manier wordt deze vorm van marketing ook haalbaar voor horeca en retail. Momenteel rijdt de Clipcourier rond in de vier grootste steden, (010, 020, 030 en 070) van het land om in 60 minuten een video klaar te hebben voor je!

Clipcourier

87% van alle marketeers wereldwijd maakt gebruik van online en offline video content. Video biedt ontelbare mogelijkheden en kan eenvoudig verspreid worden via social media, maar de productie bleek tot nu toe vaak te duur voor kleinere bedrijven. Clipcourier wilt hier verandering in brengen.

Via de website kun je een Clipcourier boeken. De enige voorbereiding van de klant, is ervoor zorgen dat alles er tiptop uitziet op de dag en tijd dat de courier geboekt is. Bij het boeken kan worden aangegeven welke muziekstijl gewenst is. Wanneer de Clipcourier op locatie heeft gefilmd, is de video binnen een uur klaar om te kunnen worden gedeeld met de wereld.

Sterke groei video op smartphone

Sinds de introductie van de smartphone en de opkomst van social media is het bekijken en delen van video’s op andere apparaten enorm gestegen. Maar liefst 92% van mobiele kijkers deelt video’s met anderen. Bovendien onthouden mensen 95% van een boodschap wanneer ze een video kijken tegenover 10% wanneer een boodschap gelezen wordt. Populaire platformen zoals Facebook, Instagram en Snapchat concentreren zich daarom ook steeds meer op video.

Van corporate naar retail

Bedenker van het concept, Cedric Boterman, tevens initiator van Clipforce Online Video (videopartner van ABN AMRO, AkzoNobel, ANWB, NUON, NRC Media, Beemsterkaas, Weight Watchers e.a.), geeft aan er erg veel van te verwachten. “Het is echt een omgeving waarvoor überhaupt nog geen betaalbare oplossing is. Videoproductie is voor retail en horeca over het algemeen nog te kostbaar. We zullen het concept in Nederland testen en vervolgens gaan we snel de grens over.”

Nog een voorbeeld video:

Website: Clip Courier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.