Cleanyst | Een ‘sodastream’ voor schoonmaak- en persoonlijke verzorgingsproducten

22-8-2019

 • Cleanyst - bathroom use case
 • Cleanyst - laundry room use
 • Cleanyst - examples of shower bottles
 • Cleanyst - single-use plastic bottles blues
 • Cleanyst - pouches delivered to your door
 • Cleanyst - personalize by dropping into bottle
 • Cleanyst - mixing in process
 • Cleanyst - Mix at the press of a button

Cleanyst heeft onlangs een mengsysteem voor het maken van natuurlijke schoonmaak en lichaamsverzorgingsproducten geïntroduceerd voor de thuismarkt met als gevolg veel minder plastic afval. In mei 2019 bereikten ze met hun product, ontwikkeld door professionals uit de industrie, al meer dan 200% van het oorspronkelijke target via crowdfunding bij Kickstarter. Het herbruikbare flessensysteem maakt plantaardige reinigings- en verzorgingsproducten met geconcentreerde ingrediënten in minimale verpakkingen.

Geweldig product voor huishoudens maar we kunnen ons voorstellen dat het ook een geweldige aanwinst is voor B&B’s en kleine luxe hotels! Je kunt met dit systeem je eigen shampoo, conditioner, body wash, handzeep, wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger, glasreiniger en bad- en tegelreiniger op maat maken.

Het Cleanyst systeem en duurzaamheid

Cleanyst, een nieuw bedrijf dat zich bezighoudt met het minimaliseren van plastic afval en koolstofemissies van schoonmaak- en persoonlijke lichaamsverzorgingsartikelen, kondigde in mei 2019 de lancering aan van hun revolutionaire thuissysteem waarmee consumenten eenvoudig plantaardige producten kunnen maken met geconcentreerde ingrediënten en water uit hun eigen kraan. Het product is naar verwachting vanaf december verkrijgbaar en bevat een basisapparaat voor op het aanrecht, herbruikbare flessen voor het mengen en doseren (je hebt een keuze uit een aantal maten) en lichtgewicht zakjes met concentraten gemaakt van natuurlijk afgeleide ingrediënten. Het Cleanyst-systeem stelt consumenten in staat om gemakkelijk veilige en effectieve producten te maken die vrij zijn van kleurstoffen, synthetische geuren en parabenen, terwijl tegelijkertijd geld wordt bespaard en de impact op het milieu wordt beperkt.

Bekijk hier de promotie video voor op Kickstarter. De tekst gaat onder de video verder.

n en de gepatenteerde Micro-Batch™ -technologie zorgt voor een veilig, effectief en homogeen mengsel, allemaal met één druk op de knop. Door het type menging dat normaalgesproken wordt gebruikt in een laboratorium of productiefaciliteit te repliceren, kan het Cleanyst-systeem producten met een hoge viscositeit zoals shampoo, conditioner, wasmiddel en wasverzachter mengen. Deze producten worden geproduceerd uit concentraten met een gelachtige consistentie. Deze gel kan normaalgesproken niet effectief worden gemengd door verdunning of handmatig roeren. Na de Kickstarter-campagne zal Cleanyst beschikbaar zijn voor aankoop en kunnen consumenten het apparaat via hun website bestellen.

Water maakt twee-derde of meer uit van het gewicht van de meeste huis- en lichaamsverzorgingsproducten, waardoor niet alleen de verpakkings- en verzendkosten worden verhoogd, maar ook de hoeveelheid plastic en koolstofvoetafdrukken. Door alleen noodzakelijke ingrediënten in minimale verpakkingen te verzenden en herbruikbare flessen te gebruiken, schat Cleanyst dat het plastic afval voor eenmalig gebruik in deze categorieën met 80% kan verminderen. Het bedrijf wil plantaardige schoonmaak- en verzorgingsproducten duurzamer, toegankelijker en betaalbaarder maken voor consumenten.

Hoe werkt het?

Het maken van producten voor huis- en lichaamsverzorging met het Cleanyst-systeem duurt slechts enkele minuten. Gebruikers laden eerst een herbruikbare fles en ingrediëntenzak in het apparaat. Vervolgens selecteren ze het juiste mengprogramma en doet het apparaat de rest, waarbij water op de vereiste temperatuur wordt toegevoegd, concentraat rechtstreeks in de fles wordt gedoseerd en op de vereiste snelheid wordt gemengd. In twee tot drie minuten is een 12 of 16 fl. oz. ‘Micro-batch’ van een plantaardig eindproduct klaar voor gebruik. De gebruiker draait eenvoudig een doseeraccessoire, zoals een herbruikbare pomp of sproeier in de hals van de mengfles.

Aanvullende Cleanyst-informatie

 • Producten: heldere concentraten voor alle productsoorten zijn beschikbaar zonder kleurstoffen of geuren voor consumenten met allergieën of chemische gevoeligheden voor dit soort ingrediënten.
 • Aromatherapie-collectie: voor consumenten die de voorkeur geven aan geparfumeerde huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten, biedt Cleanyst ook concentraten met natuurlijke, aroma-therapeutische ingrediënten zoals citrus, gember en citroengras.
 • Personalisatie: heldere concentraten kunnen ook eenvoudig worden gepersonaliseerd met natuurlijke extracten en essentiële oliën, waaronder grapefruit, lavendel, citroen en pepermunt, die consumenten controle geven over de geur en intensiteit van een product.
 • Verzendingsmateriaal in Mail-Back-programma: het enige onderdeel van het Cleanyst-systeem dat plastic voor eenmalig gebruik bevat, kan worden teruggestuurd voor recycling (zonder kosten) in ruil voor beloningen.

Over Cleanyst

Cleanyst heeft als missie het makkelijker te maken om voor je huis, lichaam en de planeet te zorgen. Cleanyst is de pionier van een revolutionaire, nieuwe benadering van huishoudelijke reinigings- en persoonlijke verzorgingsproducten waarmee je je eigen plantaardige producten kunt maken om plastic afval en koolstofemissies te verminderen en tegelijkertijd geld te besparen. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door drie broers die ervaring in de industrie combineren met een passie voor ecologische duurzaamheid en innovatie.

“We werken al tientallen jaren in de huishoudelijke reinigings- en lichaamsverzorgingsproducten en hebben veel geleerd over het watergehalte in de meeste producten, evenals de beste manieren om de meest duurzame en effectieve producten op de markt te produceren en te verpakken”, zegt Nick Gunia, mede-oprichter en CEO van Cleanyst. “Consumenten kunnen geld besparen, blootstelling aan giftige chemicaliën vermijden en zich bewust zijn van het milieu door hun eigen producten thuis te mengen. We hebben een systeem ontworpen dat eenvoudig te gebruiken is en waarmee je je eigen natuurlijke producten kunt creëren. Consumenten zijn zich steeds meer bewust geworden van de kwaliteit, veiligheid en milieu-impact van alledaagse producten die ze op zichzelf en hun gezin gebruiken. Wij denken dat we een gemakkelijke oplossing bieden, die aan deze belangrijke verschuiving in de vraag van de consument voldoet.”

 

Website: Cleanyst

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.