Claridge’s ArtSpace opent met expositie van Damien Hirst

12-10-2021

  • Opening of Claridge's ArtSpace with art from Damien HirstOpening of Claridge's ArtSpace with art from Damien Hirst

Claridge’s, het legendarische hotel in het hart van Mayfair, onthult vandaag, op de vooravond van Frieze 2021, hun nieuwe Claridge’s ArtSpace. Zij starten met een expositie van kunstenaar Damien Hirst. De expositie heet ‘Sunshine’, gepresenteerd door HENI. Claridge’s ArtSpace is ontworpen door John Pawson als een multifunctionele ruimte met een café, een kunstwinkel (opent begin 2022) en de vaste kunstgalerij.

Leestijd: 3 minuten

Een leuk idee om kunst in uw hotel te exposeren! Wij bezochten het Grand Resort Bad Ragaz in 2015 toen het onderdeel was van Bad RagARTz. In en rond het hotel waren veel sculpturen uit de tentoonstelling te vinden. Dus voor wie graag kunsttentoonstellingen bezoekt, is Londen de komende week van 13 t/m 17 oktober ‘the place to be’. En vergeet niet de openingsexpositie ‘Sunshine’ van Damien Hirst in Claridge’s ArtSpace te bekijken.

Claridge’s ArtSpace | Wisselende tentoonstellingen vanaf 2022

De opening van Claridge’s ArtSpace bevestigt Claridge’s positie in de bloeiende Mayfair-kunstgemeenschap, zowel tijdens de jaarlijkse Frieze-kunstbeurs als het hele jaar door. Claridge’s nodigt oude vrienden en galeriehouders uit om wisselende tentoonstellingen en shows van twee maanden te organiseren. Het programma voor 2022 wordt binnenkort bekend gemaakt, met voor elke tentoonstelling een andere curator en een interactief programma met talks en evenementen. Deze geheel nieuwe kunstruimte in het hart van Londen is ontworpen met laagdrempeligheid als kern en met gratis toegang voor iedereen. Het is de bedoeling dat zowel de lokale kunstgemeenschap als Londenaren dagelijks kunnen binnenlopen voor een inspirerende nieuwe expositie, waar ze een originele print kunnen vinden of gewoon kunnen genieten van ontbijt, lunch of koffie met cake in het café dat begin 2022 geopend wordt.

Tentoonstelling Damien Hirst | Cryptocurrency geaccepteerd

Claridge’s ArtSpace wordt gelanceerd met de expositie ‘Sunshine’, met werken van een oude vriend van het hotel, kunstenaar Damien Hirst. De werken omvatten een reeks briljante, van-pijpenragen-gemaakte dieren en voorbeelden van zijn reeks ‘colour charts’. Voor deze tentoonstelling accepteert HENI cryptocurrency als betaling voor de kunstwerken. Bovendien zal Claridge’s vanaf 14 oktober dienen als de exclusieve locatie voor het ophalen van de gekochte werken die tot nu toe zijn opgeslagen in een beveiligde kluis in het VK. 

Over The ArtSpace

De ruimte is ontworpen door John Pawson. Een elegante nieuwe trap leidt vanaf de begane grond naar Claridge’s ArtSpace in de gerenoveerde Victoriaanse kelder van het hotel. Met een plafondhoogte van bijna 4 m en een ruimte van 27 m x 10 m, wordt de ArtSpace één van de grootste kunstgalerijen in Mayfair. De eerste speciaal ontworpen kunstgalerie in een luxehotel ter wereld is gemaakt met de afwerking van museumkwaliteit, temperatuurregeling en speciale kunstverlichting. Het nieuwe ArtSpace maakt deel uit van het baanbrekende engineeringproject dat de afgelopen vijf jaar bij Claridge’s is uitgevoerd.

Website: Claridge's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.