Claridge’s ArtSpace Café | Cafécultuur nu ook in het Claridge’s

17-2-2023

  • Claridge’s ArtSpace CaféClaridge’s ArtSpace Café
  • Claridge’s ArtSpace CaféClaridge’s ArtSpace Café
  • Claridge’s ArtSpace CaféClaridge’s ArtSpace Café
  • Claridge’s ArtSpace CaféClaridge’s ArtSpace Café

Voor het eerst krijgt het Londense hotel Claridge’s een café-cultuur. Het legendarische Mayfair hotel heeft de deuren geopend van het Claridge’s ArtSpace Café, met een eigen ingang aan Brook’s Mews, voorzien van een luifel en een vlag.  

Leestijd: 3 minuten  

Claridge’s ArtSpace Café | Voor ontbijt, lunch, hartige en zoete patisserie  

Het Claridge’s ArtSpace Café is dagelijks geopend en richt zich op ontbijt en lunch. Op het menu crêpes, tortilla’s, tosti’s, croque monsieurs en madames, mega madeleines en natuurlijk de Claridge’s taarten. Het Café is ontworpen door de bekende Britse architect John Pawson en heeft een patisserie counter, een marmeren gemeenschappelijke tafel als centrale plek en toegang tot Claridge’s ArtSpace – een grote galerie met wisselende tentoonstellingen die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. In het ArtSpace Café is alles (zelfs de champagne!) ook mee te nemen, zodat Claridge’s voor het eerst ‘alfresco’ of ‘al desko’ kan worden gegeten.   

Zoete en hartige crêpes worden de hele dag vers gemaakt voor de ogen van de gasten. Deze variëren van citroen en suiker voor puristen, tot de ultieme verwennerij zoals de traditionele iconische Seafood Cocktail in crêpevorm. Dit topgerecht bestaat uit kreeft, witte krab, sla en kwartelei, overgoten met Marie-Rose-saus en afgetopt met kaviaar, allemaal omhuld door een crêpe. Verder serveren ze gebak in overvloed, vers uit de Claridge’s bakkerij, naast kokos chia pudding, zelfgemaakte granola en warme gerechten waaronder gebakken eieren met ratatouille. Tot de ‘lunch heroes’ behoren geroosterde brie en wilde paddenstoelen op toast, croissantsandwiches en de Claridge’s croque madame. Bekijk hun menu hier, het ziet er heerlijk uit!    

Koffie, kombucha & champagne to go  

Artisanale koffie is van het zelfstandige merk Origin Coffee uit Cornwall, chai lattes worden geserveerd met kurkuma, en blokken chocolade met het Claridge’s wapenschild worden gedoopt in warme melk, de kenmerkende warme chocolademelk van het café. Ook zijn er sapjes, smoothies en kombuchas in overvloed. Champagne – een drankje dat bij Claridge’s van zonsopgang tot zonsondergang wordt geschonken – staat ook op het menu, geserveerd in take-away bekertjes in caféstijl. Een centrale glazen counter toont gebak van executive banketbakker pastry chef Thibault Hauchard, zoals o.a. een karamel Saint Honoré tot pistache Paris-Brest.   

Het ontwerp van het Claridge’s ArtSpace Café door John Pawson  

The Café is ontworpen in de kenmerkende minimalistische stijl van John Pawson – moderne witte muren en een lichtgrijze terrazzovloer. Aangepaste meubels van essenhout, wit carrara-marmer, zacht lederen bankjes, messing beslag en zwart-wit foto’s gemaakt door Pawson zelf, accentueren de ruimte. Bestek ligt verborgen in de tafels en een centrale gemeenschappelijke tafel biedt plaats aan tien personen, een plek voor creatieve Mayfair-bijeenkomsten.   

De galerijruimte  

Zowel het Café als de galerijruimte zetten Claridge’s jarenlange betrokkenheid bij kunst voort en verstevigen daarmee hun positie in het centrum van de bloeiende kunstgemeenschap van Mayfair. Het ArtSpace Café wordt een creatief centrum binnen het hotel, met afwisselende tentoonstellingen in de galerijruimte en kunstmomenten in het Café. Keramiek vol met Sharpies (een soort stiften) en Claridge’s chevron potloden vindt je overal in de ruimte, evenals kunstpapier voor degenen die willen zitten en schetsen of doodle-en op de duurzame koffiekopjes van het café. Ter ondersteuning van de volgende generatie kunstenaars krijgen elke maandag, de eerste 50 kunststudenten die hun identiteitsbewijs laten zien een gratis kopje koffie. De opening van het café valt samen met New Frontiers: Movements in Contemporary Art, een tot nadenken aanzettende tentoonstelling gepresenteerd door Ben Brown Fine Arts, die de unieke visies en krachtige boodschappen van grote hedendaagse kunstenaars viert, waaronder Gavin Turk, Miquel Barceló, Vik Muniz, Candida Höfer, José Parlá en Ron Arad.  

Website: Claridge's ArtSpace Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.