Claridge’s ArtSpace en Moët & Chandon presenteren modefotografie uit de jaren ’90

7-9-2022

  • ClaridgesClaridges
  • ClaridgesClaridges
  • ClaridgesClaridges

Onthulling van een ongezien archief van backstage modefotografie uit de jaren ’90

Vanaf 15 september 2022 – samenvallend met de London Fashion Week – zal Claridge’s ArtSpace de ongeziene archiefbeelden van beroemdhedenfotograaf Gavin Bond uit de vroege jaren ’90 in een speciaal samengestelde 4-D showcase tentoonstellen. De Gavin Bond: Being There Showcase, gepresenteerd door Moët & Chandon en Claridge’s, toont fotografie van opvallende modemomenten met ontwerpers van Yves Saint Laurent en Jean Paul Gaultier, tot Valentino en Versace, en de supermodellen van die tijd – van Kate en Naomi tot Claudia en Carla. Deze fotografie, herontdekt door Bond in lockdown, resulteert in een sensationele showcase van groot formaat vinyls van de opnamen, plus displays van Bond’s vele plakboeken, verzamelingen van 90s headline catwalk show uitnodigingen en videobeelden uit het tijdperk.

Leestijd: 1 minuut.

Claridge’s ArtSpace

Claridge’s onthulde in oktober 2021 het nieuw gecreëerde Claridge’s ArtSpace als onderdeel van zijn lange en voortdurende betrokkenheid bij de kunst en nodigt oude vrienden en galeriehouders uit de kunstwereld uit om roterende tentoonstellingen en shows op te voeren. Gavin Bond: Being There Showcase, gepresenteerd door Moët & Chandon en Claridge’s, wordt de vierde tentoonstelling van de ruimte.

In 1988 schreef Gavin zich in als modestudent aan Central Saint Martins, samen met opmerkelijke alumni en tijdgenoten John Galliano, Alexander McQueen, Stella McCartney, Hussein Chalayan, Giles Deacon en de legendarische styliste Katie Grand. Als modestudenten van de CSM werden ze uitgenodigd om shows van de modeweek bij te wonen, waar Gavin zijn camera mee naartoe nam. Met een jeugdige onbevangenheid slaagde hij erin onbelemmerde toegang te krijgen om in de wereld van de mode backstage te duiken. Zijn weloverwogen handtekening – de geringe scherptediepte, de occasionele bewegingsonscherpte en de zachtheid van de details – geven het gevoel een vluchtige glimp op te vangen van dit iconische modetijdperk.  Magische scènes, van intieme portretten van Vivienne Westwood tot Kristen McMenamy die Moët & Chandon drinkt backstage bij John Galliano, zullen worden getoond, evenals beelden die de supermodellen van het tijdperk en hun gedenkwaardige zusterschap documenteren.

Moët & Chandon

“Moët & Chandon was in het begin van de jaren ’90 achter de schermen aanwezig in de Londense modewereld. Het leek erop dat een fles van deze beroemde Champagne, vooral Moët Minis die door de modellen met een rietje werden genipt, de regel was,” zegt Bond.

“We zijn verheugd Gavin te kunnen steunen bij het realiseren van deze unieke showcase in Claridge’s ArtSpace, aangezien hij zijn vak vormgaf in een tijd waarin Moët & Chandon furore maakte in de Londense modescene eind jaren ’80 en begin jaren ’90 – zoals blijkt uit de aanwezigheid van Moët in veel van zijn foto’s,” verklaart Alexei Rosin, Moët Hennessy UK Managing Director.

Wanneer en waar

Gavin Bond : Being There Showcase gepresenteerd door Moët & Chandon en Claridge’s is geopend van 15 t/m 29 september 2022, van 10.00 tot 18.00 uur met gratis toegang voor iedereen. Claridge’s ArtSpace is gelegen aan Brook’s Mews, Londen W1K 4DZ.

Website: Claridges.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.