CityHub Kopenhagen opent in de zomer van 2020

3-10-2019

  • CityHub Copenhagen

CityHub’s derde locatie bevindt zich in een van de gezondste en gelukkigste steden van Europa, Kopenhagen. CityHub Kopenhagen zal haar deuren openen in de zomer van 2020 en met deze opening maken zij, na de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, de eerste stap naar internationale expansie.

Het bedrijf CityHub werd vier jaar geleden geopend in Amsterdam en werd gecreëerd vanuit de gedachte de kloof tussen hotels en hostels te dichten. De oprichters Pieter van Tilburg en Sem Schuurkes, zelf twee ervaren reizigers, vonden dat het binnen het hotelwezen ontbrak aan oplossingen voor millennials die op zoek zijn naar een toegankelijke en authentieke ervaring in het hart van een stad.

CityHub Kopenhagen | Eerste locatie buiten Nederland

CityHub vervangt de traditionele hotelkamer door slanke hubs, waarbinnen reizigers hun verblijf zowel binnen als buiten de hub zelf kunnen samenstellen en daardoor onvergetelijke stedentrips kunnen samenstellen. Veel zaken binnen het concept kunnen digitaal worden geregeld en men prijst het concept ook vanwege het futuristische ontwerp. Een toegewijd team van ‘CityHosts’ staat 24/7 voor de gasten klaar, deze mensen zorgen ervoor dat gasten het meeste uit de CityHub-faciliteiten halen en geven tips om de stad te verkennen. Na het grote succes in Amsterdam opende CityHub in 2018 haar deuren in Rotterdam. CityHub Kopenhagen is het eerste hotel dat buiten Nederland is gevestigd. ‘’CityHub Kopenhagen is onze eerste mijlpaal op weg naar internationale ontwikkeling. Kopenhagen is een stad die bekend staat om zijn baanbrekende design en uitstekende gastvrijheid, dus deze locatie past perfect bij het merk’’, Vertelt Pieter van Tilburg. ‘’Wij zijn van plan om binnen de komende vijf jaar nog tien CityHubs te openen in de belangrijkste gateway-steden van Europa. We verheugen ons er al op om onze volgende locaties bekend te maken.’’

CityHub Kopenhagen is ontworpen door het Deense bedrijf Studio Spacon & X en deze accommodatie biedt 215 hubs, waardoor het de grootste CityHub accommodatie is tot nu toe. CityHub Kopenhagen staat in de levendige wijk Vesterbro, een culturele en creatieve hotspot met veel designerwinkels, cafés, restaurants, galerieën en waar veel kunstenaars wonen.

Buiten de gebruikelijke ontwikkelingsnormen voor hotels en hostels om wordt de flexibiliteit van de CityHub-infrastructuur aangetoond. CityHub Kopenhagen wordt gevestigd in een gebouw dat eerder werd gebruikt voor de detailhandel. CityHub heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met NREP, dit is een toonaangevende vastgoedinnovator in de Scandinavische landen.

Over CityHub

CityHub combineert de privacy en het comfort van een hotel met het gevoel van een hostel, het onderdeel van een gemeenschap zijn en de betaalbaarheid. Elke hub is uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed, wifi, sfeerverlichting en muziekstreamingsystemen die gasten zelf kunnen personaliseren. Met het gebruik van een persoonlijke RFID-polsband kunnen de gasten zelf inchecken en zichzelf bedienen aan de bar. Iedere stad heeft een team van CityHosts die beschikbaar zijn om 24/7 lokale tips en begeleiding te bieden via de CityHub-app.

‘’We willen steden openen voor een wereldwijde gemeenschap van reizigers. CityHub combineert de menselijke en technische expertise om gasten de meest unieke lokale service te bieden tegen de beste prijs‘’, zegt Pieter van Tilburg. ‘’Alle aspecten van CityHub zijn ontworpen om gasten in staat te stellen het beste uit hun verblijf te halen.”

CityHub is ontwikkeld om oplossingen te bieden voor slimme reizigers en heroverweegt de gastvrijheidservaring door tegemoet te komen aan de behoeften van een nieuwe generatie wereldburgers. Winnaar van de Worldwide Hospitality Award ‘Best Innovation in Hotel Concept’ in 2016, CityHub is een pionier binnen het hub-concept. De bezettingsgraden van 98% in Amsterdam en 80% in Rotterdam tonen aan dat gasten ook grote fans van het merk zijn! ‘’CityHub gedijt bij het stimuleren van verantwoord toerisme, wat op zijn beurt levendigheid en economisch voordeel voor een stad oplevert’’, concludeert Pieter van Tilburg. ‘’We denken graag dat het model van CityHub het slimste alternatief is voor een hotel of hostel voor onze gasten, de gemeenten en investeerders.’’

Website: CityHub

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.