Chocolatier La Fève en Brabants Oriëntaals sterrenrestaurant O&O slaan de handen ineen

15-12-2020

  • Familie Tsang van restaurant O&O
  • Rest. O&O kreeft Singapore chilisaus take away
  • Rest. O&O pekingeend take away

Chocolatier La Fève in Maastricht zal op 19 december 2020 tijdelijk de rol als afhaalpunt voor oriëntaals sterrenrestaurant O&O uit het Brabantse Sint Willebrord op zich nemen. Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek hoopt op deze manier Limburgers in staat te stellen om kennis te maken met de vermaarde keuken van dit bijzondere familierestaurant dat twee jaar geleden een Michelinster kreeg. O&O, dat in 1982 begon als traditioneel afhaalrestaurant, grijpt vanwege de Coronamaatregelen creatief terug op haar afhaalroots.

Met de huidige maatregelen zullen veel hotels en restaurants weer op zoek moeten naar een nieuwe manier van samenwerken. Restaurant O&O en Chocolatier La Fève in Maastricht is hier een mooi voorbeeld van. Wij wensen hun maar ook al andere horecaondernemers veel succes met het focussen op het bezorgen met de kerstdagen!

Leestijd: 3 minuten

Over de samenwerking tussen Chocolatier La Fève en sterrenrestaurant O&O

Na Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen is Maastricht het volgende afhaalpunt van het restaurant dat samen met onder meer restaurant Da Vinci in Maasbracht schitterde in de serie De Sterrenkaart van de Belgische zender njam!

De geschiedenis van restaurant O&O is bijzonder te noemen. In 1982 begon de familie Tsang als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, het groeide uit tot een toprestaurant met verfijnde gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met een knipoog naar de Franse keuken. Het Brabantse restaurant van Danny en Helena Tsang en hun kinderen Monica, Mike en Wendy verwierf hiermee in 2018 een Michelinster. De afhaalmogelijkheid is vele jaren geleden al geschrapt, maar door coronamaatregelen grijpt het restaurant nu creatief terug op de afhaalroots. Het is daarmee de afgelopen maanden zo succesvol dat er afhaalpunten zijn ontstaan in Amsterdam, Rotterdam, Epe, Antwerpen en nu op 19 december in Maastricht.

Geert-Jan Heesterbeek van la Fève Chocolade & Desserts: “La Fève is al jarenlang een vaste leverancier en samenwerkingspartner van restaurant O&O. Het idee ontstond om elkaar te helpen in deze bijzondere tijden van corona. Daarom hebben we de handen ineengeslagen en heeft La Fève zich op zaterdag 19 december beschikbaar gesteld als afhaalpunt voor restaurant O&O. Mensen die online hun bestelling bij O&O hebben gedaan kunnen deze bij ons aan de Statensingel 148B in Maastricht afhalen. Volgens Geert-Jan Heesterbeek geldt La Fève vooralsnog alleen op 19 december als afhaalpunt voor O&O, wellicht wordt dit verlengt als de Coronamaatregelen langer aanhouden en deze samenwerking een succes blijkt te zijn.

Danny Tsang, chef-eigenaar van O&O: “We zijn hier enorm blij mee en vinden het geweldig om de Zuid-Limburgers, maar ook mensen uit Belgisch Limburg op deze manier kennis te laten maken met onze keuken. Veel Belgen kennen ons van de serie De Sterrenkaart van de Belgische zender njam!, waarin we met onder meer het Limburgse restaurant Da Vinci vertellen over ons restaurant en de impact van de Michelinster.”

Bestellingen kunnen worden gedaan via de website van O&O. Danny Tsang: “Alle gerechten worden dagvers bereid in onze eigen keuken. Ze worden koud geleverd en de gerechten die warm gegeten worden kan men thuis eenvoudig opwarmen aan de hand van de meegeleverde instructies. De gerechten zijn voor wat betreft smaakbeleving helemaal in O&O-stijl. Ze worden meegegeven in een stijlvolle doos en zijn voorzien van een link naar onze muzieklijst op Spotify, zodat helemaal in O&O-sfeer gegeten kan worden.”

Geert-Jan Heesterbeek: “Tijdens het afhalen kan men proeven van de Sterrenbonbon met de smaak van O&O, die we samen met Danny Tsang ontwikkeld hebben. De bonbon weerspiegelt de oriëntaalse keuken van O&O met karamel van kokosmelk, cashewnoot, limoenblad en rode curry. De bonbon maakt onderdeel uit van de nieuwe serie Sterrenbonbons, die ik heb ontwikkeld met tien Nederlandse en Belgische chefs met één tot drie Michelinsterren, waaronder Margo Reuten van restaurant Da Vinci, Ralph Hermans van restaurant Rantree, Servais Tielman van restaurant Beluga Loves You en de Belgische chefs Ralf Berendsen van restaurant La Source en Alex Clevers van restaurant Vivendum.”

De special edition bonbons zijn via deze link verkrijgbaar in de webshop van La Fève.

Website: Restaurant O&O en La Fève Chocolade & Desserts

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.