Chipotle test nieuw volledig elektrisch restaurantontwerp naast duurzaamheidscampagne

17-4-2023

 • Chipotle Mexican Grill - all-electric restaurant designChipotle Mexican Grill - all-electric restaurant design
 • Chipotle Mexican Grill - all-electric restaurant designChipotle Mexican Grill - all-electric restaurant design
 • Chipotle Mexican Grill - Human NatureChipotle Mexican Grill - Human Nature

Chipotle Mexican Grill (NYSE: CMG) kondigde onlangs een nieuw, volledig elektrisch restaurantontwerp aan dat de energie-efficiëntie van hun apparatuur en systemen maximaliseert en 100% hernieuwbare energie gebruikt uit windenergie en zonne-energie door de aankoop van gecertificeerde hernieuwbare energiekredieten. Het bedrijf opende onlangs dit type restaurant in Gloucester, Virginia en Jacksonville, Florida, met een derde locatie die later deze zomer opent in Castle Rock, Colorado [1]. De proef met het nieuwe restaurantontwerp gaat Chipotle helpen vooruitgang te boeken in de richting van zijn op wetenschap gebaseerde doelstellingen, vastgesteld in overeenstemming met het ‘Science Based Targets initiative’ (SBTi), om de directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 50% te verminderen ten opzichte van een basislijn in 2019.

Leestijd: 2 minuten

Alle elektrische apparatuur gebruikt 100% hernieuwbare energie

Met een agressief ontwikkelingsdoel om uiteindelijk te groeien naar 7.000 locaties in Noord-Amerika, gaat Chipotle zijn nieuwe restaurantopeningen inzetten om de totale impact van het bedrijf te schalen. Chipotle is van plan om in 2024 meer dan 100 van hun vestigingen volledig te voorzien van elektrische apparatuur en ten minste enkele aanvullende elementen van het nieuwe ontwerp te laten gebruiken. Het bedrijf zal het nieuwe ontwerp blijven innoveren en verbeteren naarmate het meer operationele feedback en inzichten krijgt.

 Niet alleen een volledig elektrisch restaurantontwerp, maar ook bredere milieu-initiatieven

Om zijn doel te bereiken om de directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen in het hele bedrijf tegen 2030 met 50% te verminderen ten opzichte van een basisniveau van 2019, neemt Chipotle verschillende aanvullende initiatieven, waaronder:

 • Het standaardiseren van de installatie van energiebeheersystemen in elk restaurant om verwarming en koeling, koeltemperaturen en andere apparatuur te beheersen.
 • Onderzoeken van een groter gebruik van koolstofarme brandstoffen en gebruik van hernieuwbare bronnen in de logistiek.
 • Investeren in projecten voor emissiereducties in de rundvlees- en zuivelproductie.
 • Onderzoeken en ontwikkelen van strategieën om meer regeneratieve landbouwpraktijken bij partners in de toeleveringsketen te ondersteunen.
 • Plannen ontwikkelen om meer vegetarische en veganistische menu’s aan te bieden.
 • Verhoging van de hoeveelheid lokale producten [2] die in 2023 worden aangekocht tot een gepland totaal van ten minste 36,4 miljoen pond.

Chipotle’s volledig verantwoord en elektrisch restaurantontwerp

De belangrijkste kenmerken van Chipotle’s verantwoorde restaurantontwerp zijn:

 • Zonnepanelen op het dak, waar mogelijk
 • Volledig elektrische apparatuur en systemen ter vervanging van gas
 • Warmtepompboilers
 • Kleinere elektrische kooklijn en verbeterde afzuigkappen in vergelijking met andere Chipotle-keukens
 • Energiebeheersystemen (die in de meeste bestaande restaurantlocaties al zijn ingevoerd)
 • Biologisch afbreekbaar servies zoals bestek, rietjes, kommen, bekers en deksels
 • Cactusleren stoelen
 • Kunstwerk gemaakt van gerecyclede rijstdoppen
 • Oplaadpunten voor elektrische voertuigen op geselecteerde locaties

“Met onze agressieve ontwikkelingsdoelstelling in Noord-Amerika houden we onszelf verantwoordelijk voor het verminderen van de milieu-impact van onze restaurants”, aldus Laurie Schalow, Chief Corporate Affairs Officer bij Chipotle. “We streven ernaar om een aantal elementen van ons verantwoorde restaurantontwerp op te nemen in veel van onze nieuwe restaurantopeningen in de toekomst.” Bekijk hun volledig elektrische restaurantontwerp in de onderstaande video:

Human Nature & Duurzaamheidsverslag 2022

Tegelijk met de lancering van het nieuwe restaurantontwerp en de “Human Nature”-film publiceerde Chipotle zijn duurzaamheidsrapport 2022, waarin de inspanningen in drie categorieën worden belicht: Mensen, Voedsel en dieren en Milieu. Het verslag beschrijft de impact, vooruitgang en doelstellingen van Chipotle op gebieden die een cruciale rol spelen in zijn missie om een betere wereld te creëren.

Voor meer informatie over duurzaamheid bij Chipotle en het volledige rapport kunt u terecht op hun website over duurzaamheid.

[1]          Restaurantlocaties: 7115 George Washington Memorial Hwy, Gloucester, VA 23061; 5954 Promenade Pkwy, Castle Rock, CO 80108; en 5801 Beach Blvd, Jacksonville FL, 32207.

[2]          Voedsel afkomstig van minder dan 350 mijl van een distributiecentrum wordt gedefinieerd als lokaal.

We schreven eerder over initiatieven van Chipotle.

Website: Chipotle Mexican Grill

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.