Chikko Not Coffee – koffie zoals in de oorlog

20-6-2016

Goede koffie maar dan zonder cafeïne, dat is wat Chikko Not Coffee is. Ze verkopen twee varianten van koffie die gemaakt zijn op basis van cichorei en spelt. Het cafeïnevrije alternatief voor koffie. Culinair journalist Joël Broekaert (NRC/Vrij Nederland): “pure cichorei heeft een aangename, bittere kwaliteit, zoals koffie. Er zitten duidelijk mokka en cacao-tonen in.”

Chikko Not Coffee

In de tweede wereldoorlog werd het gedronken als surrogaatkoffie, nu is het tijd voor een comeback volgens David Klingen, bedenker van Chikko Not Coffee: “Er is op zich niks mis met een bakkie echte koffie maar veel mensen drinken veel meer koffie dan ze eigenlijk zouden willen. Koffie kan je onbewust een wat onrustig gevoel geven. En ’s avonds laat nog cafeïne houdende drank drinken is als je er over nadenkt best wel raar.” Het cafeïne vrije koffie alternatief van deze start-up biedt de oplossing, wel de smaak maar niet de cafeïne.

Culinair journalist Joël Broekaert (NRC/Vrij Nederland) geeft aan dat de koffie “heel goed door kan gaan voor echte koffie verkeerd”. Cichorei koffie is goed zwart te drinken. Broekaert: “pure cichorei heeft een aangename, bittere kwaliteit, zoals koffie. Er zitten duidelijk mokka en cacao-tonen in”.

Te koop

De Chikko Not Coffee producten zijn te koop bij Marqt, de betere koffie- en theewinkels en via Chikko’s eigen webshop.

Website: Chikko Not Coffee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.