Chiffon Bakery Leiden

14-6-2021

  • Chiffon Bakery in Leiden
  • Chiffon Bakery in Leiden
  • Newborn Chiffon Cake - Customise your own Chiffon Cake
  • Chiffon Bakery in Leiden

Soms proef je iets, zo verrukkelijk! Zo mochten wij op kantoor recent de chiffoncake van webshop Chiffon Bakery in Leiden proeven. Zo heerlijk puur van smaak en wij hadden nog nooit zo’n luchtige cake geproefd. Chiffon Bakery in Leiden is recent gestart door Kimberley van Elk in samenwerking met haar moeder.

Leestijd: 1 minuut

Chiffon Bakery Leiden | Een moeder/dochter bedrijf

De dames achter de webshop Chiffon Bakery willen voorlopig heel Leiden en omgeving laten kennis maken met de populairste cakes en lekkernijen uit Azië. Het is een echt moeder/dochter bedrijf die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Kimberley studeert nog maar is recent samen met haar moeder, Listyana Abels, hiermee begonnen. Haar moeder is van Chinese/ Indonesische afkomst, vandaar de focus op Aziatische cakes. Haar moeder assisteert haar met het bakken maar focust zich ook op haar eigen catering LisKitchen. Elke vrijdag heeft ze daarmee een nieuwe weekmenu. Soms een heerlijke rendang of bijvoorbeeld een saté met nasi goreng.

Chiffoncakes in de meest lekkere smaken

De cakes worden vers gebakken, zonder kunstmatige smaakstoffen en zijn laag in calorieën en vetten. Daarnaast zijn de cakes vegetarisch, ze worden gemaakt van plantaardige olie, eieren, suiker en bloem. In deze cakes is dus geen boter verwerkt, vandaar minder calorieën! De cakes zijn natuurlijk het lekkerste als je er van geniet op de dag dat ze zijn gebakken maar je kunt ze ook 3-5 dagen bewaren. Afhankelijk van hoe je ze bewaard, kunnen de plakjes wel wat droger worden.

Alleen al de foto’s op Instagram zien er heerlijk en luchtig uit! Wij hebben een chiffoncake met banaan geproefd maar de ‘English Earl Grey chiffoncake’ of ‘Amazing Pandan’, ‘Fresh Apple Cinnamon’, ‘Irresistible Banana Caramel’, ‘Orange Dark Chocolate’, ‘Double Chocolate Delight’ en de ‘Oreo Chocolate Batter’ klinken ook allemaal heerlijk! Daarnaast kun je de smaak van je chiffoncake ook personaliseren: ‘Custom your own Chiffoncakes’. Zo zagen wij op Instagram bijvoorbeeld een chiffoncake met roze muisjes, weer eens wat anders dan een beschuitje met muisjes!

Website: Chiffon Bakery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.