Chef-in-Residence programma voor nieuw culinair talent in Kopenhagen

8-11-2022

  • A Chef-in-Residence program for culinary talent by Cook It Raw & The SocialistA Chef-in-Residence program for culinary talent by Cook It Raw & The Socialist

Cook It Raw, het wereldwijde evenement voor chef-koks dat Michelin’s toptalent aantrekt, gaat opnieuw van start met een nieuw doel – om opkomend culinair talent op te sporen en te promoten en hen te helpen de rol van gastronomie in onze toekomst te verkennen. De op evenementen gebaseerde organisatie heeft een nieuw onderkomen gevonden in de Socialist, een nieuw boetiekhotel in het hart van Kopenhagen, waar het een Chef-in-Residence programma zal lanceren. Om de start te vieren wordt op donderdag 24 november een speciaal diner georganiseerd door de legendarische Albert Adrià (el Bulli, Tickets, Enigma) in de Bobo Food Studio van het hotel.

Leestijd: 3 minuten

Cook It Raw creëert een Chef-in-Residence programma voor talentvolle chefs

Het Chef-in-Residence programma brengt nieuw en levendig talent naar een van ’s werelds culinaire hoofdsteden, het geeft opkomende chefs een platform voor hun creativiteit en een kans om samen te werken met Cook It Raw’s Alessandro Porcelli. Elke maand zal Cook It Raw een diner organiseren in de Socialist, waarbij afwisselend nieuwe chefs en culinaire leiders hun menu presenteren aan de meest veeleisende gasten van Kopenhagen.

Aanmeldingen voor het Chef-in-Residence programma

Vanaf 1 december kunnen aanmeldingen voor het Chef-in-Residence programma worden gedaan via de Cook It Raw website, waar chefs een uitleg van hun concept moeten indienen over hun benadering van de keuken en vragen moeten beantwoorden over hun rol binnen de sector en hoe zij de toekomst van culinaire innovatie zien.

De eerste op het bord zijn de met een Michelin-ster bekroonde chefs Gal Ben Moshe & Jaqueline Lorenz van Prism, in Berlijn. Hun keuken is een hedendaagse weerspiegeling van de Levantijnse eetcultuur met regionale, seizoensgebonden ingrediënten. Elk gerecht wordt versterkt door wijnen en dranken uit de Levant (gebied ten oosten van de Middellandse Zee). Vervolgens brengt de Mexicaanse sterrenkok Benito Molina van Manzanilla zijn Baja versheid, pit en flair om de smaakpapillen in het noorden in februari op te warmen. Daarna volgen de soulvolle en duurzame gerechten van de New Yorkse chef-kok en auteur Will Horowitz van Duck’s Eatery en het voormalige Harry & Ida’s.

17-21 januari 2023: Gal Ben Moshe & Jaqueline Lorenz – Prism / Berlijn

23-25 februari 2023: Benito Molina – Manzanilla / Ensenada, Baja California

7-11 maart 2023: Will Horowitz auteur & eigenaar – Duck’s Eatery / NYC

Tickets zijn vanaf maandag 7 november om 12.00 uur te koop via de Socialist.

Een tijd van culinaire metamorfose – volg het verhaal op @cookitraw en @hotelthesocialist.

Over Cook It Raw

Cook It Raw is opgericht in 2009 door culinair curator Alessandro Porcelli en heeft als missie chefs te helpen de mogelijkheden en het potentieel van de keuken te verkennen door middel van bijzondere ervaringen – door het onderzoeken van lokale voedselsystemen, het verkennen van duurzame voedselketens, het leren over productlevenscycli en het verkrijgen van een holistisch en uniek begrip van regionale producten. Wij schreven in 2011 over dit initiatief.

Over de Socialist, een Tribute Portfolio hotel

De Socialist is een eerbetoon aan de reputatie van de Denen als champagne drinkende socialisten en is een boutique designhotel in het hart van Kopenhagen. De Socialist is gevestigd in een voormalig transformatorstation en brengt de creatieve krachten van Kopenhagen samen op het gebied van kunst, design, muziek en koken. Het dient als een platform voor jonge, opkomende medewerkers om hun ideeën en talenten te tonen aan zowel de lokale bevolking als bezoekers.

De Bobo Food Studio van het hotel is een ruimte voor culinaire innovatie en experimenten dat wordt geleid door de chefs João Miragaia en Gustavo Cigagna. De Socialist is een lid van Marriott International en haar loyaliteitsprogramma, Bonvoy®.

Website: Cook It Raw en The Socialist

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.