CHAOS KARTS | Een combinatie van karten en augmented reality

24-8-2021

  • CHAOS KARTS in London
  • CHAOS KARTS in London
  • CHAOS KARTS in London
  • CHAOS KARTS in London

In Shoreditch Londen, is het eerste live-action experience geopend dat karten combineert met augmented reality (AR). Als speler stap je rechtstreeks in een videospel, in deze nieuwe attractie. Gaaf idee: racen tegen je vrienden, familie, rivalen, collega’s of wie dan ook. CHAOS KARTS, ontwikkeld door The Ents Inc, combineert de werelden van karten en AR. Deze nieuwe en zeer innovatieve ervaring laat spelers rubber verbranden rond een oneindig aantal tracks in een digitaal geprojecteerde wereld, terwijl hun voertuig reageert op de virtuele baan, en eventuele uitdagingen die andere spelers op hun weg kunnen ‘lanceren’.

We zagen CHAOS KARTS al in mei en schreven erover in onze Trends in het kort week 21als een soort nieuwe real life Mario Kart-ervaring, maar het ziet er nog spectaculairder uit. Als je met je gezin naar Londen gaat, kan een ritje in de gamewereld op deze plek heel leuk zijn met oudere kinderen! Voor wie in Nederland woont: ook in Utrecht kunnen we een Mario Karts-achtige attractie bezoeken. In september 2021 opent iets soortgelijks in House of Karts, dat de naam ‘Crazy Karts’ krijgt.

Leestijd: 2 minuten

CHAOS KARTS | De gamificatie van ervaringen

Dankzij de anti-botsing-technologie en het ontbreken van fysieke obstakels op de baan zijn helmen en rijkleding niet nodig waardoor het rijden in een CHAOS KART een gave ervaring is voor iedereen van 13 jaar en ouder. CHAOS KARTS is gevestigd in Brick Lane, Oost-Londen, maar zal bezoekers van over de hele wereld enthousiasmeren wanneer ze tegen elkaar strijden om de winst.

Met behulp van geavanceerde technologie zijn de karts uitgerust met leuke functies die sensaties creëren en reacties geven op het circuit waardoor de deelnemers volledig worden meegenomen in deze rit van hun leven. De ervaring wordt compleet gemaakt met afwisselende circuitontwerpen, opzwepende muziek en vooral bruikbare power-ups en wapens in de kart waarmee spelers tot aan de finish kunnen ‘vechten’. Bekijk hieronder hun video, de tekst gaat daaronder verder.

CHAOS KARTS is een game changer

Tom Lionetti-Maguire, is de CEO en oprichter van Little Lion Entertainment, die The Crystal Maze Experiences maakte die in 2016 op de markt kwamen. Tom, die ook de oprichter is van CHAOS KARTS, zei: “We verheugen ons op de lancering van deze gloednieuwe attractie en zeker deze zomer. Het maken van een levensechte versie van een videogame is al een tijdje een obsessie en we denken deze gekraakt te hebben. Elke keer dat je het speelt, de adrenaline, het plezier…. het verbaast me nog steeds elke keer. De gamification van ervaringen is een fenomeen dat niet meer weg te denken is, en dit is de nieuwste versie ervan… het is een spel en een ervaring, verpakt in een hele lading gekkigheden, met een vleugje nostalgie voor de goede orde. CHAOS KARTS is een ‘game changer’. Dit alles en het feit dat we op tijd zijn geopend, voor een zomer vol plezier die we zo hard verdienen, is eerlijk gezegd een droom die uitkomt!”

CHAOS KARTS wordt één van de grootste attracties in 2021 – dus als je naar Londen gaat, boek dan snel jouw ervaring!

Website: CHAOS KARTS

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.