Cereal & Chill | Eerste cereal café van Nederland

23-11-2018

  • Cereals & ChillCereals & Chill
  • Cereals & ChillCereals & Chill
  • Cereals & ChillCereals & Chill
  • Cereals & ChillCereals & Chill
  • Cereals & ChillCereals & Chill
  • Cereals & ChillCereals & Chill

Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker: Cereal & Chill. Het café heeft een nostalgische 90’s vibe door de sfeervolle inrichting, cartoons en games. Normaal gesproken denk je bij ontbijten in de stad aan een broodje gezond, pancakes of een uitsmijter. Het aanbod van eetplekken en dus ontbijtplekken breidt steeds meer uit door internationale invloeden. Overgevlogen vanuit Amerika, Londen, Spanje en Duitsland, is nu het eerste cereal café van Nederland onlangs geopend in de Pijp. Zo te zien aan het menu kun je hier vast ook een ‘kerstachtige’ cereal samenstellen zoals de Franse bakker uit New York, Dominque Ansel, in Amerika verkoopt. Meer over zijn jaarlijkse ‘Christmas morning Cereal’ onder aan dit artikeltje.

Cereal & Chill | Meer dan 100 soorten cereals

Cereal & Chill is een nieuw concept waar je vele verschillende cornflakes en toppings mixt met jouw favoriete melk. Je stelt een cereal bowl samen door eerst de maat van de bowl te kiezen. Vervolgens kies je, uit meer dan 100 geïmporteerde soorten cornflakes, drie verschillende cereals, bijvoorbeeld de Lucky Charmes, Oreo, Froot Loops. De cereals combineer je vervolgens met toppings, zoals M&M’s, marshmallows, cookies, nootjes. Ook zijn er gezonde varianten, vegan en glutenvrije opties.

Wanneer je geen zin hebt in cereals, staan er toasti’s en freakshakes op het menu. Gewone toasti’s met (vegan)kaas en zelfs zoete toasti’s met pindakaas, hagelslag, chocopasta en marshmallows. Ga je echt voor een ultimate cheat day? Scoor dan een freakshake M’Oreo of Cin City, met ontbijtgranen als topping.

Nostalgische 90’s sfeer

Mede-eigenaar Salim Abousallam: ‘‘Met 90’s retro setting, cartoons en kinderprogramma’s willen we een comfortabel huiskamergevoel creëren, waar je terug in de tijd kunt met oldschool Nintendo spelletjes. Jong en oud kan hier terecht voor ontbijt, afternoon snack of om te gamen.’’ Cereal & Chill is dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur geopend, in het weekend tot 21.00 uur en is gevestigd op de Dusartstraat 22 in Amsterdam.

Dominique Ansel Bakery | Traditionele nieuwe cereal tijdens kerst

Met het oog op Kerst kwamen we ook Dominique Ansel tegen met zijn jaarlijkse ‘Christmas Morning Cereal’. Elk jaar wordt er bij de Dominique Ansel Bakery een speciale Kerst cereal bedacht. De ontbijtgranenmix van dit jaar heet de Valrhona Caramelia (gekaramelliseerde melkchocolade) en is bedekt met knapperige gepofte rijst, krokant gerookte kaneel Mini Me’s (miniatuur meringues), en gekarameliseerde hazelnoten. Blijft een leuke gedachte om elk jaar een speciale versie van je product te maken voor de kerstperiode.

Website: Cereals & Chill

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.