Campina werkt samen met Jimmy Loves Food | Biologische zuivelproducten op de fiets bezorgd via bestelplatform voor horeca

23-6-2022

  • Campina delivered by Jimmy Loves FoodCampina delivered by Jimmy Loves Food

Campina gaat samenwerken met het Amersfoortse bedrijf Jimmy Loves Food, een zakelijk bestelplatform dat lokale en duurzame producten op de fiets aan horeca levert. Dit gebeurt emissievrij en binnen 24 uur in Amersfoort en Amsterdam. De biologische producten uit het Campina assortiment zijn voor vanaf nu te bestellen via een app.

Leestijd: 2 minuten

Bestelplatform voor horeca

Horecaondernemers kunnen het volledige assortiment aan biologische producten van Campina bestellen. Onder Campina Biologisch vallen alle zuivelproducten – zoals (half)volle melk en yoghurt – die van melk van een biologisch gecertificeerde melkveehouderij komen. Bovendien zijn alle verpakkingen van Campina Biologisch klimaatneutraal. De samenwerking met Jimmy Loves Food sluit goed aan bij deze duurzame focus.

 

Bertine Hidding, Brand Director Campina: “Door de samenwerking met Jimmy Loves Food kunnen we horecaondernemers op een makkelijke, snelle en duurzame manier voorzien van onze producten. Ook is het heel leuk en bijzonder dat we deze samenwerking aangaan met een bedrijf dat ook uit Amersfoort komt. We hopen van toegevoegde waarde te zijn voor onze regio en in de loop der tijd steeds meer regio’s te kunnen bedienen.”

Jimmy Loves Food | Lokale producten per fiets geleverd

Het zakelijke bestelplatform Jimmy Loves Food bezorgt sinds vorig jaar lokale en duurzame producten aan horecaondernemers in de regio’s Amersfoort en Amsterdam. De verschillende bestellingen worden zoveel mogelijk samengevoegd en emissievrij bezorgd. In principe per elektrische fiets, en soms met een elektrisch busje. Het bestellen van de producten gaat gemakkelijk via de app inONE, waarin alle leveranciers gebundeld staan.

Over Jimmy Loves Food

Jimmy Loves Food werkt zoveel mogelijk met lokale of Nederlandse producten. In sommige seizoenen zijnde producten van iets verder weg beter, omdat ze hier dan in energievretende kassen worden geproduceerd. Het bedrijf heeft de ervaring en de kennis om chefs in elk seizoen te voorzien van de meest lokale producten van dat moment. Is iets buiten het seizoen? Dan beloven ze je ook nog dat ze daar alternatieven voor hebben.

Het bedrijf selecteert betere producten. Producten die niet de hele wereld over gereisd zijn, die duurzaam geteeld zijn. Het vlees is Nederlands, tenzij er aanbod is dat qua dierenwelzijn en duurzaamheid gelijkwaardig is. Jimmy Loves Food verkoopt uitsluitend vis uit de Noordzee of het IJsselmeer. Tevens helpen zij ondernemers met achtergrondverhalen en POS-materiaal om het goede verhaal van de inkoop over te brengen op de gasten.

Het bedrijf gelooft erin dat je niet meer hoeft te betalen voor betere producten. Daarom beloven ze dat hun producten, die van vergelijkbare kwaliteit zijn, niet duurder zijn dan de producten waar chefs nu mee werken. Zij kunnen chefs adviseren op het gebied van producten, seizoenen, menukaarten en meer. Het bedrijf staat naast de chef in de keuken om hem/haar te helpen de producten optimaal te gebruiken. Chefs ontvangen maandelijks een overzicht met de besparingsresultaten van de bestellingen. Zo kan je zien dat we ook echt doen wat we beloven: Minder CO2 uitstoot. Minder foodmiles. Betere wereld.

Website: Friesland campina & Jimmy loves food

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.