Camp Moonrise | An Extraordinary Boutique Weekender op de Veluwe

18-4-2018

Het nieuwe driedaagse festival Camp Moonrise, dat 22 tot en met 24 juni 2018 verrijst aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe, wordt een walhalla voor foodliefhebbers. Een foodprogramma om je vingers bij af te likken. Naast een interessante line-up vol live en elektronische muziek, theater en kunst, is een uitgebreid foodprogramma onderdeel van de totaalervaring. Food talks, wijnproeverijen, pop-up restaurants, foodtrucks, workshops en demonstraties zijn slechts een greep uit het programma van dit gloednieuwe festival.

Camp Moonrise | Pop-up restaurant, Guustronomie in samenwerking met Joris Bijdendijk

Bezoekers van Camp Moonrise kunnen eten en drinken op niveau in pop-up restaurant The Greenhouse. Het pop-up restaurant is een samenwerking tussen Guus Thijssen (Guustronomie) & Joris Bijdendijk (RIJKS). Door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, waaronder Merijn van Berlo (Choux), eigenhandig geselecteerd door Guustronomie, worden in The Greenhouse tijdens de lunch de meest uiteenlopende thema’s geserveerd. In de avond eten gasten het speciale Moonrise menu, samengesteld door Joris Bijdendijk en keukenchefs Gilbert Kolff, Marnix Benschop en Dionne van Zijl. Dit wordt een volledig vegetarisch menu met door hen geselecteerde mooie en lokalen seizoensgebonden producten, betrokken van boeren uit de directe omgeving bij Bussloo.

Pop-up restaurant | Alain Caron & zonen

Bezoekers van Camp Moonrise kunnen overal op het terrein in aanraking komen met de kunst van het koken en het proeven. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen op diverse plekken op het Camp Moonrise-terrein opduiken om te koken, te presenteren en te improviseren.

Workshops & tastings

Camp Moonrise wil de bezoekers graag in aanraking brengen met de kunst van het koken en organiseert diverse workshops en tastings. Er zijn zowel workshops voor vlees- en/of vis liefhebbers zijn, als vegan-workshops en workshops toegespitst op de jongste bezoekers. The Food Bookers de beste ambachtslieden uit het vak brengen hun kennis en kunde over op het publiek via workshops, demonstraties en tastings. Zo kunnen bezoekers onder begeleiding van medewerkers van worstatelier Brandt & Levie op de zaterdag en zondag workshops zelf een receptuur voor verse worst à la Brandt & Levie bedenken én natuurlijk ook zelf maken. Onderwijl laat Funk-Food zien dat het fileren van vis helemaal niet moeilijk is. Visliefhebbers leren onder begeleiding van de chef verschillende soorten vis (bijvangst) te fileren en een heerlijk gerecht voor te bereiden voor op de BBQ. Wie wil leren hoe de perfecte risotto te maken en natuurlijk te proeven met een lekker glas wijn erbij, kan bij chef Bennie Blij terecht. Hij begon zijn loopbaan in de jaren tachtig en is nu werkzaam als één van de chefs in het Amsterdamse hotel The Grand. Hij vertelt over zijn historie en verklapt de geheimen van de perfecte risotto. Ook kunnen bezoekers leren hoe groenten en thee (Kombucha) te fermenteren en kunnen kinderen terecht bij Pomms’, waar ze leren over de geschiedenis van de aardappel, maar ook chips, twisters en verse friet kunnen maken.

Samenwerking met Bacchus Wijnfestival

The Winery area op het festivalterrein is opgezet in samenwerking met Bacchus Wijnfestival. Hier kunnen alle bijzondere gastronomische samenwerkingen worden voorzien van de juiste wijnen en hebben bezoekers de mogelijkheid om door middel van proeven, kijken en leren de wereld van de vinologie beter te leren kennen. Het Radio Bacchus x Proeverij programma zal worden ingevuld met veel gepraat over wijn en eten, onderling en het publiek. Onderdelen van Bacchus Radio zijn:

  • Petje op – Petje af
  • Wijnyoga: Wine, Body & Soul. Begin de dag met een kater
  • Schokje wijn: Middels een honden schokband wordt de kennis van je zelfbenoemde wijnkenner-vriend getest. Wordt het een slokje of een schokje?
  • Proeven als een vinoloog: Kijken, ruiken, proeven.. Spoedcursus wijnproeven door een vinoloog.

Food talks

Bezoekers met meer interesse in trends, gezondheid en duurzaamheid met betrekking tot voedsel, kunnen zich onderdompelen in inspirerende Food Talks, georganiseerd door de Food Hub in samenwerking met de Wageningen Academy. In deze talks, onder leiding van Joris Lohman (Food Hub) worden de laatste wetenschappelijke inzichten gekoppeld aan innovaties van ondernemers die vorm geven aan het voedsel en eten van de toekomst zoals Red de Wereld: Nooit Meer Vlees. Lisa Steltenpool, diëtiste en auteur van plantaardige kookboeken, gaat in gesprek met Edith Feskens van Wageningen University & Research (WUR) over de gezondheidswaarheden en -onwaarheden van een volledig plantaardig dieet. Daarnaast, Red de Wereld: Geen biokip maar plofkip. De visie dat natuur en voedselproductie niet los van elkaar te zien zijn en elkaar juist nodig hebben (‘acro-ecology’) staat hier centraal. Voedselflats of voedselbos? Hidde Boersma (journalist bij de Correspondent en ‘ecodermist’) gaat hierover in gesprek met Sanne Stroosnijder (WUR).

Boutique Campings op de Veluwe

Camp Moonrise biedt verschillende boutique campings: een reguliere camping waar je een eigen tent kunt opzetten, een camping waar vooropgezette tenten staan, een stille (family friendly) camping, een plek ingericht voor campers, tot een luxe camping met eigen receptie waar je een cabin kunt boeken met opgemaakte bedden, houten vloer, koelkast en een hot tub.

Website: Camp Moonrise

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.