Camionette brengt plant-based fine dining restaurant naar PAKT-site

19-8-2022

  • The owners Camille and Boqion of CamionetteThe owners Camille and Boqion of Camionette
  • Camionette brings plant-based fine dining restaurant to PAKT site in AntwerpCamionette brings plant-based fine dining restaurant to PAKT site in Antwerp
  • Camionette brings plant-based fine dining restaurant to PAKT site in AntwerpCamionette brings plant-based fine dining restaurant to PAKT site in Antwerp
  • Camionette brings plant-based fine dining restaurant to PAKT site in AntwerpCamionette brings plant-based fine dining restaurant to PAKT site in Antwerp

Opening in Antwerpen – Camille en Boqion van Camion openden vrijdag 1 juli hun tweede vestiging – Camionette – op de PAKT-site. Wat in 2019 initieel begon als een plant based lunch- en aperozaak, draaide al snel uit op een volwaardig restaurant. Al snel botsten ze op de limieten van hun kleine pand en vooral de erg kleine keuken, waardoor het na drie jaar tijd wordt om te verhuizen naar een plek waar ze hun culinaire ambities weer kunnen uitbreiden. Camion zal voortaan worden verder gezet als een low key ontbijt- en lunchbar, terwijl je bij Camionette zowel ‘s middags als ‘s avonds terecht kan voor plant-based fine dining in allerlei sharing gerechtjes of een lekker glaasje natuurwijn in de bar.

Leestijd: 2 minuten

Camion, only the good stuff

De naam Camion is een samensmelting van Camille & Boqion. Twee  vriendinnen die elkaar een goeie tien jaar geleden leerden kennen in de horeca. Met hun gedeelde interesse voor voeding en hospitality waren ze al snel overal als duo te vinden om vervolgens aan het brainstormen te gaan over hun eigen concept.  Na een jaar reizen, zowel samen als apart, begonnen ze concrete plannen te maken om samen een zaak te starten. Na veel lekker eten & drinken en grondig marktonderzoek wereldwijd,  was de kogel door de kerk; lunch, natuurwijn en uitgebreide apero, dat zou de formule worden. Niet veel later, in februari 2019, was Camion een feit.

Stapelen tot het plafond

Hoewel ze ervan overtuigd zijn dat hun kleine eerste locatie de perfecte leerschool was, zijn de dames klaar om samen met hun team aan een nieuw en grootser avontuur te beginnen. Stapelen tot aan het plafond kunnen ze intussen als de beste en ze weten als geen ander hoe een goede voorbereiding hand in hand gaat met een vlot verloop. Echter willen ze in de nieuwe keuken van Camionette, die zo groot is als Camion in zijn totaliteit, hun grenzen weer verleggen en met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze gaan de uitdaging graag aan om nog meer mensen te overtuigen van de veelzijdigheid van de plant-based keuken en zien het als hun missie om deze keuken op de kaart te zetten zoals je dat nog nooit eerder ervaarde in en rond Antwerpen.

Camionette, plant-based fine dining in Antwerp

Bij Camionette word je ondergedompeld in de plant-based fine dining keuken op een elegante, creatieve en funky manier. Zowel ‘s middags als ‘s avonds kan je er  een reeks verfijnde gerechtjes proeven en sharen. De gepassioneerde jonge chefs werken met verse, biologische, lokale producten en creëren zo keer op keer een uitdagend en afwisselend menu. Bij Camionette breken ze met het beeld dat enkel traditioneel tafelen onder fine dining geplaatst kan worden. Het team neemt je mee in hun verhaal en in hun enthousiasme en moedigt klanten aan om te genieten.

Alleen (h)eerlijke producten krijgen hier een plek

Net zoals in de keuken,  werken ze ook in de wijnbar met bijna uitsluitend natuurlijke, biologische en seizoensgebonden producten. Natuurwijn is voor hen the only way to go en zo serveren ze dan ook een mooie selectie waar ze 100% achter staan. Ook de cocktails én het non-alcoholische aanbod krijgen dezelfde aandacht. In de wijnbar kan je terecht voor een drankje en een beperkte kaart met barfood. Ideaal voor de aperitievers onder ons, of voor zij die voor of na hun reservatie in het restaurant al/nog wat willen drinken.

Industrieel en urban modern

Voor het interieur van Camionette namen ze interieur architect en creative designer Sophie Peelman onder de arm. Zij werkte de wilde ideeën van Camille en Boqion uit en zo werd dit vernieuwde urban moderne interieur een mix van industriële elementen, gecombineerd met organische materialen. Je vindt hier meubelen en deco items van verschillende Belgische bedrijven zoals Omar City, D&M deco, Orbit lighting, Flooat Boards, Atelier Sam Ponette, Woutbewerking, …

Plant-based fine dining Camionette op de goede plek in de PAKT-site

Zes jaar geleden al betreurden de – toen nog zoekende – meisjes het dat elk plekje op de PAKT-site al een ondernemer had gevonden. Wanneer dus nu de kans zich aanbood om de fakkel over te nemen van Kasserol, zetten ze alles op alles om de voormalige huurders en de eigenaars van de site te overtuigen van hun potentieel om bij te dragen aan dit ecosysteem te midden van de stad. Met de Volle Grond als een van hun voornaamste leveranciers, voelt het voor hen een beetje alsof de puzzelstukjes nu echt in elkaar vallen. Ook de liefhebbers die deze biotoop in het hartje van Antwerpen al goed kennen, beamen dat deze duurzame ondernemers hier zeker een toegevoegde waarde zullen zijn.

Check hier over welke bedrijven we in Antwerpen al hebben geschreven.

Website: Camionette

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.