Cafés-Canton | Franse koffie uit de Vogezen

12-9-2017

  • Huidige Food Truck Cafés-Canton
  • Oude Food Truck Cafés-Canton
  • Koffie Branden Cafés-Canton

Afgelopen week mochten wij de koffie van Cafés-Canton proeven. Een lekkere ‘slow roast’ koffie van een klein familiebedrijf in de Vogezen. Jan-Willem van Rijn, eigenaar van Barista Café Haarlem, heeft de ‘tasting notes’ bij alle soorten gemaakt. Wij proefden de espresso en alhoewel wij geen echte koffiekenners zijn, konden we ons helemaal vinden in Jan-Willem’s eindconclusie: een volwassen espresso. Leuk om als Frans restaurant ook koffie uit Frankrijk te schenken!

Cafés-Canton in Nederland te koop

Sinds 1 september 2017 is Cafes-Canton.nl een aparte Nederlandse organisatie die de koffies van Cafés-Canton in Nederland exclusief vertegenwoordigt. Frank van Bovene van Café-Canton Nederland gaat samen met de Franse organisatie, Nederland met deze koffieproducten kennis laten  maken. Consumenten en bedrijven kunnen op de website de koffies van Cafes-Canton rechtstreeks bestellen. Voor horeca en volume-afname kan je contact opnemen met Frank. Cafés-Canton.nl levert zowel in Nederland, België, als in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Naast koffie levert Cafés-Canton.nl ook een assortiment Belgische chocolade van de exclusieve Chocolatier Galler.

 Over Cafés-Canton

Cafés-Canton is een klein familiebedrijf, ontstaan in 1921 dat zich als ambachtelijke koffiebranderij heeft genesteld in de Franse Vogezen. De enorme kennis en ervaring van het bedrijf maken dat zij bijzondere koffies produceren. Lokaal in de Vogezen, rondom Gérardmer is Cafés-Canton bekend in de restaurants en cafés, maar evengoed bij de regionale bevolking. Aandacht, tijd en versheid zijn de drie belangrijkste factoren die de constant hoge kwaliteit van de koffie garanderen. Het brandproces duurt tot wel 10 keer langer als bij fabriekskoffie. Dagelijks branden zorgt dat de klant altijd over verse koffie beschikt.

Website:

Cafés-Canton

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.