Caféco | Doppio Espresso, Chocolate Company Café en Barista Cafe samen verder

7-12-2021

  • Cafécologo van Caféco
  • CafécoBarista Café onderdeel van Caféco
  • CafécoChocolate Campany Café onderdeel van Caféco

Franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder on de naam Caféco.

Leestijd: 1 minuut

Een merkenhuis voor franchiseformules | Samenwerking achter de schermen  

De consument zelf merkt weinig van de consolidatie, de zaken behouden hun eigen naam, de bekende gezichten en de uitstraling. Achter de schermen wordt het verschil gemaakt in efficiëntie, capaciteit en expertise, zodat groei voor de formules optimaal behaald wordt.

Eerste prioriteit is het verbeteren van de dienstverlening aan franchisenemers en vestigingsmanagers. Zij profiteren van de veranderingen achter de schermen, zodat ze zich nog beter kunnen richten op hun ondernemerschap en gastvrijheid. Joure is de thuisbasis van Caféco. Het nieuwe team wordt grotendeels ingevuld door huidige medewerkers van de drie formules waardoor kennis en ervaring behouden en versterkt wordt.

De toekomstplannen van Caféco

Al voor de coronacrisis had Peter van Eijl, oprichter en eigenaar van Dopio Espresso, een visie van meer samenwerking in de mark van daghorecaformules. Aan de voorkant zijn de formules verschillend en onderscheidend, aan de achterkant werken ze min of meer hetzelfde. De samenwerking is een bijzondere ontwikkeling in de gefragmenteerde markt. Dit is niet het eindstation, het nieuwe Caféco ziet kansen voor meer samenwerkingen in de toekomst.

De ambities zijn groot. Nu het fundament van een franchiseformulehuis stevig wordt neergezet, verwacht het management verdere consolidatie en versnelling van de organische groei in binnen- en buitenland.  Alexander de Ronde Bresser neemt zijn ervaring als directeur bij Chocolate Company mee naar Caféco. De Ronde Bresser: “Deze stap is voor alle betrokkenen echt een win-win situatie. Het zijn drie mooie merken die ieder een eigen karakter en positie in de markt hebben opgebouwd, daar gaan we op voortbouwen.”

Wij schrijven vaak over koffie, dus wie weet kunnen ze hier nog wat inspiratie voor de toekomst vinden! 😉

Website: koffie- en lunchformules Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.