Café X | Het eerste robot café in de Verenigde Staten

10-2-2017

In winkelcentrum Metreon, San Fransisco heeft Café X Technologies in januari het eerste robot café van Amerika geopend. In samenwerking met lokale koffiebranders serveert Café X in enkele seconden, met een constante kwaliteit, dranken die precies proeven zoals de koffiebrander in gedachten heeft. Het eerste café staat midden in een druk bezocht gebied en dient als voorbeeld voor toekomstige locaties.

Het doel van Café X

Cafe X lost met het concept het tijds- en kwaliteitsprobleem, waarmee koffiedrinkers in het dagelijks leven mee kampen op. De uitvinder en CEO Henry Hu zegt dat Café X niet is bedoeld om barista’s te vervangen en de gehele belevenis van het bezoeken van een koffiehuis van de mensen af te nemen. Het doel van de uitvinder focust vooral op het feit met zijn speciale to-go koffies een consistent product leveren.

Hoe werkt het?

Gasten kunnen gepersonaliseerde, op espresso gebaseerde drankjes ter plaatse bestellen bij de kiosk of van te voren via de Cafe X app. Wanneer het drankje klaar is, toetst de gast op het scherm van het café zijn of haar 4-cijferige bestelnummer in. Dit nummer wordt ontvangen via een sms of de iOS-Android app. Vervolgens identificeert de robot de bestelling en serveert deze binnen een aantal seconden aan de gast.

We hebben de robots wel eens eerder voorbij zien komen

In het verleden hebben wij geschreven over het Hen-na hotel in Japan dat robots heeft ingezet om personeelskosten te besparen. Ook zagen wij een restaurant in China dat door robots is overgenomen. Alhoewel deze robots meer op ons lijken, wordt de robot in Café X alleen gebruikt om koffie te serveren.

Website: Café X

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.