In Japan zal het ‘Hen-na hotel’ volledig worden bemand door robots

9-2-2015

In het Hen-na hotel, zullen alleen robot receptionisten, portiers, schoonmakers en serveersters werken. Dus als je geïnteresseerd bent in robotachtige service, zal je moeten wachten tot deze zomer om te kunnen slapen in dit hotel.

Het Hen-na hotel heeft een Nederlands tintje

Het Hen-na hotel (wat ‘vreemd’ betekent in het Japans) is gelegen in het themapark ‘Huis Ten Bosch’ in Sasebo, Nagasaki. Bekijk de hierboven geplaatste video, deze toont onze Nederlandse gebouwen, grachten, straten en de replica van het koninklijk paleis in Den Haag, in Japan!

Volledig bemand door robots

Dit is hoe het werkt – tijdens de aankomst word je uitsluitend begroet door een robot, je bagage wordt opgepakt door robotportiers en inchecken doe je bij een receptie, bemand met blinkende robots, meld The Japan Times.

Het belangrijkste doel van deze technologie is om de arbeidskosten te verlagen. Natuurlijk zal het hotel de laatste technologie in gezichtsherkenning gebruiken en hun gasten de mogelijkheid bieden om hun deur te openen door gewoon zelf voor die deur te gaan staan, zonder sleutel. President Hideo Sawada beloofde tijdens een persconferentie over het nieuwe hotel, het ‘meest efficiënte hotel ter wereld’. Een overnachting in het hotel zal ongeveer $ 60 per nacht gaan kosten.

We konden nog geen interessante foto’s of video’s over het Hen-na hotel vinden, behalve deze.  Daarom hebben we ervoor gekozen om een video te plaatsen over het ‘Huis Ten Bosch’ themapark in Japan.

Bron: LUXUO

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.