Café Restaurant Central in Venlo heropent met een dubbeldeksterras!

4-6-2020

  • Dubbeldeksterras bij Café Restaurant Central in Venlo
  • Dubbeldeksterras bij Café Restaurant Central in Venlo
  • Dubbeldeksterras bij Café Restaurant Central in Venlo
  • Dubbeldeksterras bij Café Restaurant Central in Venlo
  • Dubbeldeksterras bij Café Restaurant Central in Venlo

Voorlopig heeft Café Restaurant Central in Venlo een grote capaciteit om hun gasten op het terras te ontvangen. Hun oplossing voor meer meters terras binnen de coronamaatregelen was niet het terras in de breedte of de lengte uit te breiden maar in de hoogte. Volgens de eigenaar Arno Hendericks is de verdiepingsvloer er gekomen in goede samenwerking met collega horecaondernemers, de bouwer Neptunus en de gemeente Venlo. Waarbij hij aangeeft dat de gemeente van het begin heeft meegedacht in mogelijkheden in plaats van in problemen. Eind mei kwam de toestemming en op 29 mei werd er begonnen met het bouwen.

We schreven op 26 mei al over ideeën zoals een terrasflat of een dubbeldeksterras in Maastricht. Leuk om te zien dat zo’n dubbeldeksterras nu ook gerealiseerd is. Zoals de foto’s laten zien, past het verdiepingsterras mooi op het plein. En fijn om te horen dat de samenwerking met de gemeente en collega horecaondernemers goed is verlopen. Wij wensen het team van het café restaurant heel veel kilometers op hun 2 terrassen en hun gasten veel plezier!

Dubbeldeksterras op de Markt in Venlo

De verdiepingsvloer staat op een stellage van 15,5 bij 10 meter waarmee er een effectieve vloeroppervlakte voor de tafels en stoelen van 10×10 meter is bijgekomen. De verdiepingsvloer is geleverd door Neptunus Structures, die met hun mezzanine (verdiepingsvloer) bedrijven de mogelijkheid bieden om extra, demontabele ruimte te creëren. De vloeren zijn in twee hoogtes en verschillende technische uitvoeringen verkrijgbaar en zijn ook binnen gebouwen inzetbaar. Neptunus is specialist in het ontwerpen, verhuren en bouwen van tenten voor evenementen en demontabele gebouwen. Een bedrijf dat zeker ook last zal hebben van de coronamaatregelen voor de evenementensector.

Over Café Restaurant Central in Venlo

Café Restaurant Central is gevestigd op Markt 22 in Venlo. Arno Hendericks is sinds 2013 de eigenaar van het Grand Café, het restaurant en het gezellige en sinds kort dubbeldeksterras. Het hoekpand staat naast het historische stadhuis (uit 1300). Het pand heeft vele bestemmingen gekend, waarvan een aantal nog dateert van voor de Eerste Wereldoorlog. Onder meer een Hotel-Restaurant, een Bank, een meubelzaak en een Chinees Restaurant waren in het pand gevestigd. Central in haar huidige vorm, dateert uit 1999. Na een anderhalf jaar durende restauratie, opende horeca-exploitant Jan van Groenendaal op 14 oktober van dat jaar Central’s deuren. Het pand met haar terracotta- en okerkleurige gevel en halfronde glas-in-loodramen zorgt voor een toch paradoxaal stukje architectuur in de historische binnenstad van Venlo.

Geïnspireerd door de glas-in-lood ramen, heeft het cafégedeelte op de begane grond de sfeer van een heus Grand Café, wat Venlo, sinds de sluiting van het vroegere NATIONAAL, niet meer heeft gekend. Het Restaurant op de eerste verdieping, met zijn kenmerkende grijs en oker tinten, heeft een wat modernere, intieme ambiance. Vergaderen of een feest vieren kan in De Witte Zaal op de tweede verdieping. Deze zaal straalt vooral eenvoud uit waardoor het karakter ervan eenvoudig kan worden aangepast aan de thematiek van het betreffende moment.

Website: Café Restaurant Central

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.