Café de Hazeburg Ermelo | 1750 bieren op de kaart

9-2-2017

  • Café de HazebrugCafé de Hazebrug

Met ruim 1750 biertjes op de kaart is Speciaalbier café de Hazeburg in Ermelo vast het grootste biercafé van Nederland. Al deze biertjes kunnen koud besteld worden dankzij de bijzondere biertunnel die het café met de speciaalbierwinkel ernaast verbindt. Omdat het assortiment zo groot is en zo vaak verandert, liggen er geen menukaarten maar tablets in het café waarop alle bieren te vinden zijn.

Café de Hazeburg Ermelo

Het project ‘biertunnel’ begon in 2014. Eigenaar Jan van café de Hazeburg heeft eigenhandig alles gebouwd samen met vrienden, familie hier en daar een beetje hulp van anderen. Een jaar later is de biertunnel in gebruik genomen en nu kunnen gasten genieten van de 1750 bieren in de winkel ernaast.

Het werkt als volgt: via één van de tablets in het café of een mobiele telefoon kan het complete aanbod aan bieren gevonden worden. Nadat de gast een keuze heeft gemaakt, wordt het biertje gepakt en op transport gezet. Onderweg gaat het bier in een koelmachine waar deze ongeveer drie tot vijf minuten in blijft. Daarna gaat het bier automatisch verder op transport om zo omhoog te komen in het café. Een leuke toevoeging is dat via een televisiescherm in het café het bier gevolgd kan worden tijdens dit transport.

Brouwerij, winkel en café

Jan en zijn dochter Tineke van Wilgenburg zijn eigenaar van zowel het café als ‘De Burg Bier’ Bierwinkel, daarnaast brouwen zij zelf ook nog bier in de Burg Bier Brouwerij. De winkel begon ooit met 500 bieren maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste speciaal bier winkels van Nederland.

Website: Burgbieren

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.