CabinCube hotels in Berlijn!

30-5-2016

De Deutsche Composite Gmbh heeft de CabinCube geïntroduceerd. Deze pop-up wooncubes zijn goedkoop en kunnen als vaste en tijdelijke locatie worden opgebouwd. In Berlijn werd onlangs al het eerste CabinCube hotel geopend en binnenkort worden de cubes ook in andere delen van de wereld, waaronder Nederland, gebouwd.

De CabinCube

Het bedrijf achter de CabinCubes is het Duitse Composite Gmbh uit Hamburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in mobiele woonconcepten die snel kunnen worden opgezet. Naast de CabinCubes maken ze ook woonboten waarbij ze net als bij de cubes veelal lichte materialen en ruimtebesparende meubels gebruiken.

De CabinCubes zijn gemaakt met materiaal dat voor 98% bestaat uit duurzame grondstoffen en bevat de hoofdbenodigdheden om in te kunnen overnachten als gast. De cube wordt aangeboden in vier verschillende versies, waarbij de goedkoopste cube € 7.000,= kost en de meest luxe versie € 23.000,=. Bij deze dure versie heb je dan wel weer een eigen douche en toilet tot je beschikking. De cubes zijn wel goed geïsoleerd en daardoor het hele jaar bruikbaar.

The cubes zijn gemaakt met materiaal dat voor 98% bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. De cubes bevatten alle mogelijkheden voor een overnachting. Waaronder een toilet, een douche, een wastafel en goede bedden. Deze kubieke style van de huisjes is eenvoudig, functioneel en bevat geen overbodige decoratieve elementen. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar biedt het ook een oplossing voor vele toepassingen. Bovendien is het zeer goed geïsoleerd en daardoor het hele jaar door bruikbaar.

Mobiele oplossing

In Berlijn staan inmiddels al drie CabinCube hotels, waarbij de grootste bestaat uit 50 CabinCubes. Afgelopen januari, wanneer er veel backpackers op zoek zijn naar kamers, hadden de CabinCube-hotels een bezettingspercentage van 80%. Niet heel slecht toch? De CabinCubes kunnen trouwens ook als tijdelijke locatie gebruikt worden. Ze zijn makkelijk te verplaatsen met vrachtwagens door het lichte gewicht van slecht 500kg per stuk. Zo konden gasten van het Oktoberfest in München onlangs een CabinCube boeken om in te overnachten.

Genoeg mogelijkheden dus met de CabinCubes. Bekijk de website voor de verschillende modellen, een aantal zijn ook als particulier te bestellen!

Website: CabinCube

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.