Cabin | Hotel op wielen tussen Los Angeles en San Francisco

8-10-2020

  • Ride Cabin - Hotel op Wielen
  • Ride Cabin - Hotel op Wielen
  • Ride Cabin - Hotel op Wielen
  • Ride Cabin - Hotel op Wielen
  • Ride Cabin - Hotel op Wielen

Het Amerikaanse bedrijf Cabin biedt reizigers tussen San Francisco en Los Angeles een nieuwe manier van transport aan, het concept werd voor het eerst als pilot onder de naam SeepBus getest in 2016. Tickets waren toen in drie dagen uitverkocht en de wachtlijst bevatte meer dan 20.000 gasten die maar al te graag in bus met slaapcabines vervoerd wilden worden. Dit concept ging verder onder de naam Cabin en biedt haar diensten momenteel nog steeds aan tussen San Francisco en Los Angeles.

Een van onze collega’s kwam deze dienst tegen en vond het idee om ’s nachts te reizen met een slaapcabine erg interessant. Momenteel houdt Cabin en haar personeel de situatie rondom Covid-19 nauwlettend in de gaten maar ze blijven tot op heden hun diensten verlenen. Zo kun je nu ook een Cabin bus -of ‘Hotel op Wielen’- reserveren voor privé-evenementen. Hoe geweldig zou het zijn om tijdens een reis tussen Europese steden ‘s nachts te kunnen slapen in een rollend hotel!

The concept of Cabin

Cabin’s concept is eenvoudig: meldt je vijf minuten voor vertrek bij de bus en betreed direct je gereserveerde slaapcabine. Alle cabines zijn uitgevoerd met ‘Cabin Cloud’ een unieke actieve vering die ervoor zorgt dat gasten comfort ervaren tijdens het slapen en niet eens door hebben dat ze daadwerkelijk bewegen. Dit concept speelt in op het zogenoemde ‘500 mile-problem’ door een comfortabel alternatief te bieden voor deze lange reis. De cabines zijn uitgerust met alle voorzieningen die je als gast aan boord van de bus nodig hebt: gratis pantoffels, oordopjes, persoonlijke stopcontacten, UBS- en USB-C-aansluitingen en WiFi. De bus zelf is ook voorzien van comfortabele vering om een vlotte rit te garanderen, een gemeenschappelijke ruimte en een badkamer met stromend water en een toilet behoren ook tot de voorzieningen in de bus.

Hotel op wielen

Cabin beweert dat haar diensten en voorzieningen niet veel verschillen van een luxehotel, aangezien de cabines uitgebreid worden schoongemaakt en er altijd een host meereist om gasten van alle hulp te voorzien. De vaste inchecktijden zijn om 23:00 uur, waarna de bus omstreeks 7:00 uur arriveert op de eindbestemming San Francisco of Los Angeles.

Website: Cabin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.