By Chiel in Zutphen | It’s time for a new chapter

19-7-2018

  • Restaurant By ChielRestaurant By Chiel
  • Chiel Dohmen en Johanneke van den Brink voor restaurant By ChielChiel Dohmen en Johanneke van den Brink voor restaurant By Chiel
  • Restaurant By ChielRestaurant By Chiel

Chiel Dohmen en Johanneke van den Brink openen vandaag, donderdag 19 juli, de deuren van hun restaurant By Chiel aan het ‘s Gravenhof 5 in Zutphen. Hun restaurant is gevestigd in het pand waar voorheen ’t Schulten Hues was gevestigd. Wij wensen Chiel, Johanneke en hun team heel veel plezier en succes toe in hun nieuwe bedrijf.

By Chiel in Zutphen

Chiel Dohmen gaat in zijn restaurant By Chiel op ambachtelijk klassiek Franse basis koken met het accent op de seizoenen. De keuken vormt het hart van het restaurant en enkele gerechten die ze noemen op hun website klinken erg lekker, zoals venkelzuurdesembrood, zelf gemarineerde en gerookte zalm en gepekelde zeebaars in Pernod met sjalotjes. Hij gaat hier ook verder met het geven van kookworkshops en binnenkort zijn de ‘Fonds by Chiel’ ook online verkrijgbaar.

“Begin 2018 hoorden wij het gerucht van een eventueel vertrek van ’t Schulten Hues uit Zutphen. Het sterrenrestaurant van Peter Gast en Jacqueline van Liere was gevestigd op een unieke locatie in het historische centrum van Zutphen. Gelijk ging ons hart sneller kloppen, dit was de locatie waarnaar wij allang op zoek waren. Na de onderhandelingen en juridische formaliteiten waren we er snel uit. Op dat moment wil je het nieuws het liefst gelijk van de daken schreeuwen, maar wij vonden het eigenlijk verstandiger en spannender om te wachten tot al onze plannen definitief waren. We blijven met dezelfde topproducten koken, echter kunnen we nu nog breder inzetten op lunch, diner en zakelijke bijeenkomsten. Neem alleen al het schitterende buitenterras waar je met de huidige temperaturen ‘s avonds heerlijk kunt genieten”, vertelt de Chef Chiel Dohmen.

Website: Restaurant By Chiel 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.