Britta en Yuri Wattimena openen najaar 2022 restaurant YANO in Rotterdam

2-8-2022

  • Yuri en Britta Wattimena van restaurant NOYA - credits: Nanja Valenteyn-Wattimena fotografienanja.comYuri en Britta Wattimena van restaurant YANO - credits: Nanja Valenteyn-Wattimena fotografienanja.com
  • Yuri en Britta Wattimena van restaurant NOYA - credits: Nanja Valenteyn-Wattimena fotografienanja.comYuri en Britta Wattimena van restaurant YANO - credits: Nanja Valenteyn-Wattimena fotografienanja.com
  • restaurant NOYA - Hamachi bieslook sambairestaurant YANO - Hamachi bieslook sambai
  • Restaurant NOYA - makreel tomatenbouillon boemboeRestaurant YANO - makreel tomatenbouillon boemboe
  • restaurant NOYA - Geitenyoghurt, magnolia-kombucha, witte aardbei, dillerestaurant YANO - Geitenyoghurt, magnolia-kombucha, witte aardbei, dille

Het eerder aangekondigde restaurant NOYA in Rotterdam krijgt een andere naam. De eigenaren hebben de naam veranderd omdat een andere partij een restaurant met dezelfde naam in Rotterdam heeft ingeschreven. Britta en Yuri Wattimena openen dus in november 2022 restaurant YANO in Rotterdam. Het is de eerste eigen zaak van het (echt)paar dat ruime ervaring heeft bij Rotterdamse restaurants in het topsegment. Het fine-dining-restaurant wordt gevestigd aan de Straatweg 114 in Hillegersberg, op de locatie van het voormalige restaurant Zotte. Binnenkort openen de reserveringen!

Leestijd: 2 minuten

Ervaring als basis voor restaurant YANO

Restaurant YANO biedt plaats aan 35 gasten, heeft een terras en kijkt aan de voorzijde uit over het water van de Bergsche Plassen. Britta (33) en Yuri (39) Wattimena hebben ruime ervaring opgedaan bij Rotterdamse toprestaurants. Britta werkte als gastvrouw bij sterrenrestaurants als FG Restaurant, Food Labs by François Geurds en Amarone. Het afgelopen half jaar bekwaamde ze zich bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve in Rotterdam verder in de wereld van kaas. Yuri heeft FG Restaurant, Food Labs by François Geurds, Amarone en The Millèn op zijn cv staan, waar hij bij de laatste drie als sous-chef werkte.

Fine dining zonder grenzen

De naam YANO is een samenvoeging van Yara en Noah, de kinderen van Britta en Yuri Wattimena. Yuri Wattimena: “YANO wordt een toegankelijk fine-dining-restaurant met een wereldse kookstijl. Ik kook vanuit een klassieke Franse basis en geef er vervolgens mijn eigen draai aan met internationale producten en eigen smaakcombinaties. Ik kook zonder grenzen en laat me inspireren door alles wat ik lekker vind, of het nu uit Nederland, Frankrijk of Azië komt. En ik ben half Moluks, dus de gast gaat ook wat proeven van de smaken van de Indische Archipel.”

Interieur in Japandi-stijl

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van SMEELE Design, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. Britta Wattimena: “Jeroen heeft onze persoonlijke smaak heel goed verwerkt in het interieur. Het wordt een elegant, ingetogen interieur in de stijl van ‘Japandi’, dat een mix is van Japanse en Scandinavische invloeden. Leuk detail is dat Yuri half Moluks is en ik half Fins, dus Japandi weerspiegelt voor een deel ook onze afkomst. In het interieur wordt veel hout verwerkt en een deel van de muren wordt voorzien van houten panelen op een akoestische achtergrond van gerecyclede materialen.”

Opening restaurant YANO gepland in november 2022

Britta en Yuri Wattimena: “We hebben er enorm veel zin in om zelf te gaan ondernemen en om onze eigen zaak vorm te geven. We hopen in de loop van oktober 2022 open te gaan en zijn daarbij afhankelijk van de beschikbaarheid van vakmensen en levertijden van bijvoorbeeld meubilair. Zodra er gereserveerd kan worden laten we dat op onze socials en de website weten. Overigens zoeken we voor ons team nog medewerkers, waaronder een sommelier, een bedieningsmedewerker, een chef de partie en afwassers.”

Website: Restaurant YANO

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.