Bouillon-to-go inspiratie door Brodo NYC

3-9-2015

Bouillon is erg populair, met name in steden met koude winters. Vorig jaar hebben aan het eind van het winterseizoen Brodo in New York gespot. En aangezien we er vanuit gaan dat veel ondernemers binnenkort met hun wintermenu aan de gang gaan, hierbij een artikel over bouillon-to-go als inspiratie. Wie weet wordt het deze winter ook in Nederland een trend!

Bouillon-to-go in plaats van coffee-to-go

We hebben er in maart al een artikeltje over geschreven, met de nadruk op een Europees ‘soep’ initiatief in Montpellier (Frankrijk) door chef-kok Marc Veyrat, Urban Soup. Bij Urban Soup kunnen de gasten hun eigen soep creëren. Na de eerste week slecht herfstweer in Nederland willen we ondernemers die misschien al bezig zijn met hun herfst- en wintermenu’s inspireren met het bouillon-to-go voorbeeld van chef Marco Canora van Brodo.

In NYC ga je naar het raam van Brodo voor een bouillon-to-go

Marco Canora is begonnen met de trend van het serveren van bouillon-to-go in zijn East Village take-out. Vanuit het raam achter zijn restaurant worden verschillende smaken bouillon-to-go aangeboden, geserveerd in een dampende kartonnen beker met deksel om morsen te voorkomen. Er zijn een handvol ingrediënten die je als gast kunt toevoegen aan de bouillon zoals beenmerg, gefermenteerd bietensap en verse kurkuma plus ook een paar meer traditionele ingrediënten.
Bekijk Zagat’s interview met Marco Canora en overweeg deze winter eens bouillon-to-go te serveren vanuit je horecabedrijf, slagerij of coffee corner.

Website: Brodo NYC

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.