Over soep gesproken – Urban Soup door Marc Veyrat

3-3-2015

Soep en bouillon zijn populair met name in die steden en gebieden waar het erg koud is. Wij kwamen Urban Soup door Marc Veyrat tegen in Montpellier (Frankrijk) en 2 artikelen met meer informatie over deze nieuwe trend.

Al eerder schreven wij een stukje over Urban Fruit, een concept van Marc Veyrat. In de zomermaanden kan je in het centrum van Montpellier terecht bij Urban Fruit voor jou eigen samengestelde smoothie, milkshake of yoghurtijs met fruit. Erg lekker en ook Montpellier is het omrijden waard! Je kunt er echter ook in de winter langs voor een kop soep. Urban Soup is ook een concept van Marc Veyrat.

Urban Soup – stel je eigen soep samen!

Het idee is hetzelfde als bij Urban Fruit, je pakt een zakje en vult deze met de groenten die jij lekker vindt. Je hebt keuze uit wel 20 verschillende groenten. Vervolgens wordt er binnen een paar minuten een heerlijke en gezonde kop soep van gemaakt.

Over soep gesproken

Soep en bouillon zijn erg populair, zeker in het oosten van Amerika waar ze momenteel een erg koude winter beleven. Janneke Vreugdenhil schrijft er over in een artikel in de NRCQ: “Zeg opwekkende warme drank en jij zegt: …… koffie? Nee dus. In 2015 drinken we bouillon.” Zij schrijft onder andere over het afhaalloket van chef Marco Canora waar mensen (in de kou) in de rij staan voor een ‘broth-to-go’. Daarnaast schrijft ze over Brodo NYC. Ook Marjan Ippel schreef in haar foodlingo over bottenbouillon. Beide interessante artikelen als je meer wilt weten over deze trend.

Alhoewel wij ook enthousiaste verhalen over bouillon-to-go in plaats van koffie-to-go horen vooral uit Boston en New York City, denken we dat de succes factor toch met name een koude winter is!

Bron: UBAN Fruits BY Marc Veyrat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.