Botanisch gebrouwen Cool Earth Lager van Lowlander gaat klimaatverandering tegen

22-4-2022

  • Lowlander voert Earth Day campagne met hun Cool Earth LagerLowlander voert Earth Day campagne met hun Cool Earth Lager
  • Lowlander voert Earth Day campagne met hun Cool Earth LagerLowlander voert Earth Day campagne met hun Cool Earth Lager
  • Lowlander voert Earth Day campagne met hun Cool Earth LagerLowlander voert Earth Day campagne met hun Cool Earth Lager

Botanisch brouwer Lowlander grijpt Earth Day aan om bewustwording te creëren over het wereldwijde zeegras tekort. Iedere 10 seconden gaat er 40 m2 zeegras verloren, terwijl zeegras een belangrijke bondgenoot is in het tegengaan van klimaatverandering: het slaat CO2 maar liefst 35 keer sneller op dan het tropisch regenwoud. Met Lowlander’s Cool Earth Lager draag jij bij aan de groei van de Nederlandse zeegrasvelden. Voor ieder blikje dat jij drinkt, plant de botanisch brouwer een nieuw zeegrasplantje terug. Tijdens een unieke pop-up op Earth Day, kom je alles te weten over de kracht van zeegras terwijl je geniet van een botanisch gebrouwen Cool Earth Lager. De Lowlander pop-up is te bezoeken op vrijdag 22 april van 13.00 – 18.00 uur op het Museumplein.

Leestijd: 2 minuten

Earth Day campagne is 1 bier = 1 zeegrasplant

Tijdens Earth Day voert Lowlander Beer niet alleen campagne om het probleem achter het zeegras tekort aan te duiden, maar ook om de potentie van het kleine plantje onder de aandacht te brengen. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman licht toe: “Bij Lowlander hebben we een Cool Earth Lager gebrouwen die niet alleen goed smaakt – maar ook nog eens goed doet. Voor ieder blikje dat jij drinkt, planten we een zeegrasplantje terug in de Nederlandse Waddenzee. Zo maak je impact op een ontzettend makkelijke en smaakvolle manier.” De aanplant van zeegras is van groot belang voor het klimaat. Het helpt  de CO2-uitstoot te verminderen, de mariene fauna te beschermen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Stichting Zeegras

Om de groei van de Nederlandse zeegrasvelden te ondersteunen, heeft Lowlander de Cool Earth Lager gekoppeld aan Stichting Zeegras. Dit project midden in de Nederlandse Waddenzee wordt gerund door mariene ecologe dr. Laura Govers, in samenwerking met Natuurmonumenten en The Fieldwork Company. Het streven is om dit jaar 100.000 zeegrasplanten bij te planten, zodat de populatie vergroot kan worden tot 500.000. Het einddoel is om de komende 10 jaar zo’n 300 hectare aan zeegrasvelden te herstellen. Ook het team van Stichting Zeegras zal tijdens de Lowlander pop-up op Earth Day aanwezig zijn.

Over de Cool Earth Lager

De Lowlander Cool Earth Lager van 4,0% wordt gebrouwen in de klassieke pils stijl, wat betekent dat hij zuiver en verfrissend is en een frisse, hoppige smaak heeft. Lowlander brouwt het bier echter met citroengras, dat een onmiskenbare aromatische en verfrissende noot toevoegt. De Lager is ongefilterd voor een extra zachte, volle smaak en daarnaast is het bier ook nog eens glutenvrij. Naast de 4,0% is er ook een 0,3% variant beschikbaar, voor een non-alcoholische Lager die net zo smaakvol is.

Naast de Cool Earth Lager, bestaat Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment uit White Ale, Indonesian Pale Ale, de tropische Floral Ale, een zomerse Tropical Ale, Organic Blonde Ale, Autumn I.P.A. en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit een laag-alcoholisch bier Ginger & Lime Leaf van 2,5%, en de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, 0.3% I.P.A., 0.3% Organic Blonde Ale, 0.3% Cool Earth Lager en 0.3% Tropical Ale.

Wij schreven al vaker over initiatieven van de Botanische brouwer Lowlander.

Website: Botanische Brouwer Lowlander

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.